El govern espanyol apunta que la "responsabilitat penal" d'una convocatòria de referèndum recauria en Junqueras

La Moncloa també té en compte que Vicepresidència té delegades les competències per al desenvolupament de l'autogovern
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras | ACN

 

Els serveis jurídics del govern espanyol assenyalen que la "responsabilitat penal" davant la convocatòria d'un referèndum recauria en el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, segons informa aquest divendres 'El Pais'. Els pressupostos d'aquest any, assenyala el rotatiu, deixarien més desprotegit el líder d'ERC que els altres membres de l'Executiu ja que la dotació de 5,8 MEUR en concepte "d'Organització, gestió i seguiment de processos electorals" no està adscrita a cap departament -en lloc de dependre del de Governació, conselleria liderada per la consellera Meritxell Borràs-, i en última instància és Junqueras qui ha dissenyat els comptes. D'altra banda, l'executiu espanyol també té en compte que les competències per al desenvolupament de l'autogovern són del president de la Generalitat però estan delegades a Vicepresidència.


A més, el Govern també podria recórrer al Fons de Contingència –de 330 MEUR, 168 més que el 2015- i si optés a utilitzar aquestes dotacions com a "despesa no governamental", Junqueras en seria responsable ja que és el conseller encarregat de gestionar els pressupostos.
 

Els informes tècnics en mans de La Moncloa s'han fixat en la disposició addicional 40 dels Pressupostos que preveuen que "dins de les disponibilitats pressupostàries per al 2017, s'ha d'habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d'organització i gestió per fer front al procés refrendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria".
Comentaris
Pepo
Que el toqui el Gobierno del Reino de España i seran testimonis de la resposta del Poble.
Pep
Aquest cas s'haura de dur directament al Tribunal Internacional de la Haia perquè l'analitzin i dictin sentència. S'ha de visualitzar davant la comunitat internacional la degradació democràtica que està imposant el Govern d'Espanya i que suposa una progressiva pèrdua de drets fonamentals. No es pot permetre què, en ple segle XXI, un estat que forma part de la Unió Europea actuï amb tics totalitaris propi de règims feixistes!
....
Junki, junki.....han puesto el ojo sobre ti!!!
Firma Junky, firma
Ràpid.
lector_333
Mas inhabilitat. Homs inhabilitat. Puigdemont diu que no es torna a presentar. La Ortega i la Rigau ja estan fora de joc doncs no tallen el bacallà a cap partit. Amb la Forcadell no tenen pilotes i la menyspreuen doncs no es de l'aparell de cap partit. El perillós es en Junqueres, deuen pensar, o sigui que ara li toca a ell. Quan direm prou? Potser que anem pensant en sortir al carrer d'una punyetera vegada.
Eso es todo amigos
El govern espanyol no té ni autoritat moral ni capacidad executiva per fer res de res. I ara, a més, s'han quedat sense el trumfo essencial dels nacional-catòlics: la catalonofòbia. Definitivament, la mentida anomenada España ha arribat a la seva fi. Justícia poètica.
Que no, que no...
Us tenim por, cap por, som milers i milers, desenes de milers, centenars de milers, milions que donem suport total , us atrevireu ?, val més que compreu tones de bolquers per quan us cagueu damunt.
RTR
Que ràpids que són quan volen. Per aclarir la corrupció i tornar els diners robats no van tan depressa. Vergonyós!!!
Sobira
Dui i Espanya a can pistraus
sinto ploure
I, finalment, al jutjat la resta dels 7 milions de catalans per voler un referèndum
Marcelramon
Sembla ser que el govern i partits espanyolistes, volen portar Catalunya cap una solució de força bruta al estil balcans, aqui no ho voldriem pas, però si no hi ha cap més remei sortirem al carrer i plantarem cara, pacificament primer i amb lo que convingui després si cal més, que tot el mon vegi la barbárie antidemocratica de Espanya,...ni un pas enrere, per Catalunya, per la llibertat,..ENDAVANT!!!
Confio amb en Junki!
Igual que amb en Puigde! No crec qu'es fagin enrera com va fer el processista Mas el 9N.
Joan
Primero lo tildaron de posible colaboracionista, pero como eso no ha colado..., Ahora van directamente contra el. Pero han Chocado con un Hueso duro de roer, no podran con el... El pueblo estara con Junqueras, como lo esta con Forcadell o Puigdemont. ConfiAmos en nuestros politicos, y nos llevaran a la libertad deseada. Visca Catalunya Lliure!!!
pepon
por supuesto, esta clarisimo, todos los que conocemos el codgio penal, lo sabemos.
Filiprim
Ai, ens hem escagarrinat tant que ara volem eleccions per poder votar al PP... va porfiiiiii, te lo juro por snoopy!!!!!

envia el comentari