El Govern es compromet a "aplicar els resultats" del referèndum

Gairebé 200 càrrecs assumeixen el compromís "col·lectiu" de posar les urnes malgrat l'Estat
El president Puigdemont, durant la seva intervenció | Jordi Borràs

 

 

No hi ha marxa enrere. "Ens fem responsables d'aquesta tasca, ens comprometem a dur-la a terme i a aplicar-ne els resultats". "Ens comprometem a organitzar, convocar i celebrar un referèndum per donar resposta al mandat democràtic que hem rebut de la ciutadania". Aquest és el compromís que ha assumit avui el Govern de JxSí en ple, inclosos tots els alts càrrecs de les conselleries, en un acte solemne al pati dels Tarongers. 

 

 

I si bé no hi ha hagut cap anunci de data del referèndum -tampoc de pregunta, que l'executiu voldria pactar en el marc del Pacte Nacional pel Referèndum- sí que ha quedat clar que l'executiu no farà marxa enrere "malgrat les amenaces de l'Estat", tal i com ha recordat el president Puigdemont. En aquest sentit, el manifest deixa clar que s'adreça a tots els catalans i catalanes, i remarca que "el Govern que avui es reuneix és la conseqüència, i no la causa, d'aquesta voluntat majoritària de la ciutadania de Catalunya. Per tant, és sobre aquesta legitimitat, i no pas sobre cap altra, que es troba el seu sosteniment".

 

El vicepresident Junqueras signa la declaració de compromís amb el referèndum | Jordi Borràs

 

 

A més, recorda que Catalunya mai no ha renunciat al dret d'autodeterminació, si bé la pulsió s'ha accelerat en els darrers anys. I recorda que l'any 1989 el Parlament de Catalunya ja va aprovar en comissió la primera resolució on afirmava que no renunciava a exercir el dret d'autodeterminació. I dos anys després, el ple aprovava una resolució a favor d'aquest dret. 


El manifest també remarca que “en totes aquestes circumstàncies, les autoritats catalanes han estat represaliades per part del govern espanyol. El passat més immediat ens recorda que tots els presidents de la Generalitat del segle XX van patir exili o presó per defensar les nostres llibertats, amb l’assassinat del president Companys com a paradigma de fins on està disposat a arribar el poder estatal per aturar la nostra voluntat”.  
Comentaris
i....
sera vincul-lant ??
...
El referéndum ha sido ratificado. En términos futbolisticos, cuando a un entrenador se le ratifica, a las dos semanas está en la calle. Ni para esto son originales. Y antes de poner las urnas, alguien tendrá que firmar la autorización para comprarlas, verdad, junki?
Pepo
Ara queda fer efectiva la proposta d´en Rufián, per la que els diputats de JxS i els de la CUP signin el mateix compromís. I si cal, que caldrà, el signarem els 120.000 diputats virtuals que vam donar suport a la llista de JxS.
...
El estado no es tonto. Sabe que Puigdemont está de paso. Y ha puesto, y nunca mejor dicho, el ojo sobre junki. En caso de que se convoque el referéndum, la responsabilidad recaerá sobre el. Que lastima.....con la ilusión que le hacía ser presidente en las próximas elecciones autonómicas.....
Ma?píya Lúta
Els hezpañoles demofòbics, fent honor a la seva tradicional covardia, ja es fan cacona a sobre quan senten parlar d'urnes. Pobrets, ells només coneixen el model de ·democràcia" a la turca!
Trolls pitonissos
Seguint les sàvies premonicions dels Trolls tot ha descariilat ja centenars de vegades. La tossuda realitat però, és que el procès està més viu que mai i, el que em sembla més important, és que està ja interioritzat no tan sols pels que hi estem a favor sinó també per aquells que el reneguen. Només cal veure com se'ls disparen els ressorts cada vegada que hi ha algun esdeveniment que el consolida per veure el drama que viuen.
Pel tonto de costum
Que pregunta si serà vinculant: saps llegir i interpretar el que llegeixes? T'ho han de dir d'alguna manera adaptada? Ets "especial"?
marcelramon
Tot el govern, i els funcionaris i les empreses que ajudant a fer el Referèndum, NO ESTEU SOLS!!!, hi ha molta gent, molta més de la que els espanyols volen i pensen, que estem amb tots vosaltres, que estem amb tremendas ganes de sortir al carrer, a las barricades si cal, a on sigui i com sigui, per veure Catalunya lliure i un nou Estat d'Europa, quant digueu,..feu un xiulet i el poble es posa dret, NO ESTEU SOLS!!!!.
Però no estaven ja compromesos?
I el mandat democràtic i tot això?. I el full de ruta versió ni se sap?. Van a seguir signant compromisos del mateix que ja estava compromès desde el 27S?. Durant quant de temps?.

envia el comentari