El govern d'Ada Colau proposa la rescissió del contracte de Glòries

El govern municipal ho porta a votació el dilluns. Això suposaria licitar un nou projecte i paralitzar les obres entre 8 i 12 mesos
La tinenta d'alcaldia Janet Sanz ha anunciat la intenció del govern de rescindir el contracte | ACN

 

Els informes tècnics i jurídics encarregats per l'Ajuntament sobre les obres de Glòries contemplen la possibilitat de rescindir el contracte o bé modificar-lo per adaptar el projecte, cosa que el Govern d'Ada Colau portarà a una comissió d'Urbanisme extraordinària dilluns per prendre un acord polític .

 

Aquests informes avalen la possibilitat de rescindir el contracte perquè conclouen que el retard que acumulen les obres és responsabilitat del contractista i és irrecuperable, de manera que no podran acabar-se en el termini previst, situació que preveu el contracte com una causa de rescissió, que implicarien paralitzar les obres entre deu o 12 mesos, ha explicat la tinenta d'alcalde Janet Sanz aquest dijous en roda de premsa.


Els mateixos informes assenyalen que, si es modifica el projecte i es continua el contracte, el retard implicaria sancions per al contractista que podrien ascendir a 12 milions d'euros, i ha explicat que, si s'opta per la rescissió, també es podrien imposar sancions encara que menors –els 12 milions serien per retard acumulado–, cosa que encara estan calculant, ha dit.

 

L'auditoria encarregada per l'Ajuntament va detectar a finals de març un retard de 19 mesos en les obres i un possible augment del 19,6% respecte al preu de l'adjudicació, després del que el consistori va encarregar informes tècnics i jurídics per conèixer les seves opcions legals , ha recordat Sanz.

 

 

Moment per aturar-les

El moment en què es troben actualment les obres és l'"adequat i oportú" per paralitzar les obres per plantejar qualsevol modificació del projecte, ha dit Sanz que assenyalen els informes, que el Govern municipal ha compartit la tarda d'aquest mateix dijous amb veïns en la comissió de seguiment de Glòries, que inclou a veïns i grups polítics.


"En el moment en que baixem sota els túnels d'Adif, estaríem en una situació que posaria en risc les obres", ha avisat Sanz, pel que ha insistit que aquest és el moment adequat per aturar-les i modificar el projecte, cosa que s'ha de fer per adaptar-los a la situació per garantir la seguretat de l'obra sota els túnels i modificar la profunditat de les pantalles.

 

Competència de Bimsa

El Govern de Colau sotmetrà a votació la rescissió del contracte, i després es prendrà la decisió en el consell d'administració de Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa) el mateix dilluns, després de la qual cosa Sanz ha defensat que "cap possibilitat és positiva, perquè l'òptim seria que el projecte continués i es fes com més aviat millor".

 

Ha ressaltat que a Bimsa es materialitzarà la decisió perquè és qui té la competència encara que han convocat la comissió per "tenir un debat polític" i consens, ja que és un assumpte que no ha de passar pel ple municipal, que sí hauria de votar una nova licitació si s'optés per rescindir el contracte.

 

Preguntada per si l'Ajuntament es planteja denunciar la UTE responsable de les obres, ha assenyalat: "Anem pas a pas. El primer pas és intentar resoldre quin és el projecte i com podem reactivar com més aviat millor les obres".Comentaris
josep
NIVELAZO, però que inútils arribeu a ser
Flama
Ala, a veure quina parida es pensen ara, i mentrestant Barcelona instransitable
Ineptes
Arregleu barcelona que la teniu potes enlaire
EldeGràcia
Ja Tremolo!
COLAU LA MENDIGO que vol convertir BCN EN EL SENEGAL
COLAU I SUS PIJOS Y PIJAS ens volen convertir en SENEGAL. La miserable COLAU, RICA I PLENA, VOL PUTEJAR ALS BARCELONINS per que li passa pels seus collons o collones. Ara que amb 11 regidors tontets i de DESCorrupció total, mani i faci el que vulgui, nomes vol dir que votar POLITICS ES UN DELICTE OPOSICIÓ DE DELINQUENTS COMUNS, ATUREU A LA LOCA COLAU DEL SENEGAL!!!!! De la ciudad de los Prodigios a la ciudada de los Mendigos a cada cantonada COLAU UNA MENDIGO ANALFABETA i poca cosa més
Sobira
Colau dimisió ja cada cop anem a pitjor ni Sagrera ni glòries aquesta gentussa s estan carregant. Barcelona i els seus serveis cada cop anem pitjor fora colaus del ajuntament trepa mentidera tergiversadora per els votants d aquesta trepa veus jo qui està fent votar colaus es votar l ensorrament de Barcelona volen una ciutat no un suburbi perifèric dimisio ja
busman
Jo crec que aquí erreu en criticar Colau. El que està fent és dir que si no satisfàs el contracte signat, el perds i a sobre et toca pagar. És a dir, que s'ha acabat això d'enriquir-se a costa del contribuent. Alguns sou molt ràpids en disparar a l' Ajuntament, però no veig ningú demanant-se per què un projecte que la constructora situava en 18 mesos en porta 26 o 27. "Es que hay sobrecostes, es que bueno, eran estimaciones, es que..." (sí, en castellà).
On és la gent gran, on són les persones amb experiència? A l' Ajuntament no hi ha equilibri entre joventut i experiencia

envia el comentari