El 83% dels afiliats de CCOO-Catalunya rebutgen la Constitució espanyola

Un 40,3% dels afiliats es declaren independentistes, i un 42,8% creuen en el federalisme. ERC i ICV són els partits preferits dels afiliats
El punter gegant recorre la Meridiana en direcció el Parlament amb motiu de la Diada 2015 | ACN

 

 

El sindicat CCOO-Catalunya és cada vegada més sobiranista. Com a mínim, ho són les seves bases, que en un 83,1% dels casos consideren que la Constitució espanyola no dóna resposta a les seves aspiracions nacionals. Ho revela el sondeig sobre Opinions i Actituds sociopolítiques dels afiliats de CCOO de Catalunya, realitzat entre els mesos de novembre i desembre del 2016 a 7.500 persones.  

 

 

En concret, un 42,8% dels enquestats consideren que Catalunya hauria de ser un estat en el marc d’una Espanya Federal. Només 2,5 punts percentuals menys se situa l’opció de la independència, amb un 40,3%.  Molt enrere queden les opcions Comunitat Autònoma i, sobretot, Regió d’Espanya. En el conjunt de la mostra les opcions no independentistes representen el 59,7% del total.

 

 

Pel que fa a la identificació nacional, la resposta més freqüent és tant català/na com espanyol/la, amb un 38,8% de les respostes. Tot i així, la tendència general es decanta clarament per la catalanitat. Si se sumen els percentatges de Només català/na i Més català/na que espanyol/la, s’obté un 53,6%, mentre la suma de només espanyol/la i més espanyol/la que català/na, el percentatge tot just arriba al 7,5%.


El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego | ACN

 

Per sexes, s’observa un major pes de la catalanitat en les dones (56,2% de respostes 1 i 2) que en els homes (52,2%), mentre que per edats, les diferències es produeixen entre el grup més jove (31 a 45 anys), que presenta un pes més baix de la catalanitat (48,6%) que els altres dos grups d’edat. Segons l’informe, el factor estudis sembla que és el que té més influència. “La posició central de tant català com espanyol, és redueix tal com s’incrementa el nivell d’estudis, i la reducció de la posició central en el grup d’estudis superiors es converteix en un increment de la identificació de catalanitat”, s’apunta. 

 

 

Per altra banda, s’incrementa l’afinitat amb ERC, ICV, EUiA i les CUP com més estudis es tenen. Aquest increment és particularment significatiu en el cas d’ICV i ERC, mentre que s’observa també un increment de l’afinitat amb Ciutadans, Podem, PSC i PP com menys estudis es tenen, “essent especialment significatiu el cas de Podem”, conclou el document de CCOO.

 

 

Finalment, quan es demana amb quina formació política s’identifica més l’enquestada o enquestat, la resposta més freqüent és Esquerra Republicana de Catalunya (24,8%), seguida de Podem (23,8%) i Iniciativa per Catalunya-Verds (19.8%). Si agrupem aquestes respostes pels actuals grups parlamentaris amb representació al Parlament de Catalunya, una majoria clara de les respostes que queden agrupades dins de Catalunya Sí Que Es Pot, amb un 50,9%, seguit de les agrupades en Junts pel Sí, amb el 28,4% i el PSC amb un 8,9%.
Comentaris
Copal bot
El percentatge de partidaris de la independència augmenta i augmentarà més, pel motiu que Espanya mai serà federal (Madrid perdria poder i no ho permetrà). Per federar-se primer s'ha de ser independent, cosa encara més impossible de pactar amb Madrid. El moment històric s'apropa quan Catalunya tingui el futur a les seves mans. ll*ll
RTR
Doncs que li expliquin al Coscu que no sap en quin mon viu.
tomas
Mireu, tontets, ben aviat haureu de triar, i les vostres palles mentals d estats federals i unicorns lila no valdran. Hi ha dos opcions, independencia o represssio.
O sia..
Que com més garrulos més unionistes, això em confirma perquè el cinturó industrial de Barcelona vota Espanya.
Fede... què?
Veig que encara n'hi ha qui els costa tallar-se el cordó umbilical que arrosseguen, per més que els entrebanqui o els freni.
Ramon
Si la sucursal de Ce Ce O O es posicionés per la llibertat de Catalunya, llavors automàticament començarien a obrir dossiers i més dossiers de la sucursal de Ce Ce O O. Però no pinta que vagi a passar la primera cosa i per tant tampoc la segona.
LUIS
Cualquiera con un minimo de formacion rechaza ese injerto de feudalismo que es la " sagrada norma", "la santisima ley". Los que la apoyan, o les es indiferente, es que no la entienden y ni se han molestado en leerla. Vamos, la inmensa mayoria de españoles, muy españoles y mucho españoles.

envia el comentari