El 60% dels catalans volen que Puigdemont tiri la tovallola, segons El País

El sondeig que publica el diari també destaca que el 38% dels espanyols estan a favor que l'Estat pacti un referèndum amb Catalunya
Senyeres i estelades (i un ós), a la mobilització de l'ANC i Òmnium Cultural de l'11-S a Barcelona | ACN

 

 

La majoria dels catalans i espanyols coincideixen que la millor sortida seria que el Govern de Puigdemont abandonés la seva intenció de celebrar el referèndum i optés per una estratègia negociadora. Així ho assegura una enquesta que publica el diari El País de Metroscopia, que estima que el 60% dels catalans creu que aquesta hauria de ser l'actitud de la Generalitat, per un 31% que opina que hauria de seguir endavant en qualsevol cas. Fora de Catalunya, el percentatge dels qui consideren que els sobiranistes haurien de negociar s'eleva fins al 79%, per un 11% que dona suport a les tesis dels independentistes.

 

 

Quan l'enquesta de Metroscopia pregunta si és necessària la convocatòria d'un referèndum negociat i plenament legal entre les dues administracions, el 71% dels catalans és partidari d'aquesta opció, enfront d'un 26% que la rebutja. A la resta d'Espanya s'inverteix dràsticament aquest percentatge: un 62% rebutja la possibilitat d'un referèndum, encara que sigui pactat, per un 38% que hi dona suport. 


També crida l'atenció el fet que un 53% dels votants i simpatitzants populars a Espanya estimen que Rajoy ha actuat de forma incorrecta davant la crisi amb Catalunya, un percentatge que creix fins al 57% entre els qui donen el seu suport a aquesta formació a Catalunya.
Comentaris
Repetir, repetir, repetir...
Repetir un tema moltes vegades, creuen aquests "periodistes" que farà que el problema espanyol desaparegui. Res més lluny. El suflé no baixa per molt que dieu. Al contrari.
Ramonet
Ara que ja és públic que El País va ser una creció del propi franquisme,ni cas del que diguin....
cebrià aldric
Tan cert com que el Barça anava perdent per 3 a 1 contra l'Alabés
lleidatà
A aquestes alçades, qui dona veracitat a aquest panflet de diari??. Jo us dono una altra enquesta: el 100% de casa meva no aguantem més estar dins espanya. Marxem ja!!!
Pako Jones Menda
A mi no m´han enquestat mai.
You now
Ni cas s'inventen les noticies, pero si no tenen ni per pendres un café, estan subvencionats pel govern central i l'ibex 35
Cartanya
Crec que he descobert el problema; el Governat del PP llegeix El País i clar creu que el problema es que el President dirigeix la independència. No sap que el que fa es seguir la pauta del que demana el poble. Per cert la millor manera de saber els percentatges es votan; pero es clar ni amb un 60% teniu collons.
Marcelramon
Ni cas de aquestes enquestes cuinades i partidistes, son per veure si n'hi han dels cagadubtes, que s'espanten i no voten SI....influir sobre els més espantats, es quelcom que qui no te arguments sòlits fa sempre....
Arnau Bajoca Molla
Darrer titular de El Panís: "Espanya en el camí de tornar a ser, afortunadament, una dictadura franquista."
Sobira
Manipulació tergiversació mentides i muntatge per part del règim feixista espanyol la veritat està a les urnes no als sondeig manipulat nosaltres a lo nostre que ja estem fora de la pseudoespanya independència
P.I.
Ja tornem a tenir a elmon.cat fent d'altaveu de elpais.es. Comenceu a fer pudor, sabeu? Si volguésim saber què proclama elpais.es, ja hi aniriem nosaltres [email protected] ! Es la segona vegada en menys d'una setmana que ho feu. La primera també vaig escriure un post semblant i no va ser publicat. A veure si aquest si ...
Pobra Caspanya!
Sembla ser que l'enquesta és real, l'únic que no han dit és que sols la van fer a Burgos i Guadalajara ja que no tenien calers perquè el Mariano se'ls guarda en un sobre...
PZ
La post veritat de "El País" és tan intencionada i parcial com el diari.
LA VEU DEL POBLE
Primer dir al diari del regim que per saber-ho si realment es veritat lo que diu i que u dubto, millor manera de esvarinar-ho es deixar fer el referendum i alla es veurá, tot el que diu es gratis i molt interesat, partidista, manipulador i destorsionador de la realitat de la CATALUNYA avui. pertant, SRES de EL PAIS, VISCA CATALUNYA CADA VEGADE MES INDEPENDENT I REPUBLICANA.
LA VEU DEL POBLE
Aixo es per els responsables del diari EL MON, si teniu que anar fent d'altaveu dentre altres a EL PAIS, val mes que u su feu mirar, perque d'aquesta manera no anem be. I sino haurem de pendre alguna mena de correctiu i poder fer boicot al vostre diari, i sino teniu mitjans per buscar per vosaltres les noticias, val mes que plegueu. VISCA CATALUNYA MOLT LLIURE.
Milio
Hace algun tiempo tuve una curiosidad pregunte a mi familia si alguien les habia preguntado sobre alguna encuesta de estas de periódico todos me dijeron que no, posteriormente fui preguntando a mis amigos y tampoco nadie habia sido consultado, alguien de los lectores d MON me podria decir si han sido consultados ? Gracias
JordiP
Si tú et menges dos pollastres i jo cap, estadísticament resulta que ens hem menjat un pollastre cadascú. Quan jo era adolescent, hi havia un paio a l'institut (masculí) que (deia que) es ventilava dues nenas cada trimestre (de l'institut del parc). Per tant, entre ell i dos amics més resultava que cadascú de nosaltres s'ho passava pipa amb una xavala cada curs. Els que diuen que preferirien un referèndum pactat es transformen, per art de birlibirloque, en negadors del referèndum. Ja veus.
un senyor antic
El diari EL PAIS, segueix la tècnica de la propaganda nazi de Goebbels, "una mentira repetida se convierte en verdad", aquest es el tarannà, millor dit "la calaña" d'aquest diari.
sebastià
Si es pensen que ens creurem que Rajoy es prestarà a qualsevol pacte democratic, és que estan somniant truites. I si Rajoy veiés i entengués la nova direcció que prendrem els catalans, a la volta de l'estiu, s'adonaria de la seva limitació per presidir ni tan sols l'escala de veins. Curt de mires com ell i en el carrec que ocupa, ni ell ni els qui l'aguanten es mereixen el respecte dels catalans.
JMB
Sres del Mundo, perdon de la Zazón, ah no del País , bueno todos son lo mismo si es como Vds dicen, háganselo llegar a su presidente para que autorice el referendum, que no sea tonto,que no pierda tiempo, que lo tiene ganado,, Ya que un 60% en Cataluña no quiere el referendum. A mi también me gustaría probar un poco de lo que fuman ustedes.
sebastià
De tot en diuen un diari. Sembla ser que nomes el llegeixen els que voten "unidaz nacional" per damunt de les lògiques i idees democratiques. O sigui, només és democracia si m'afavoreix a mí. I s'ho creuen. Tot i que., si estàn convençuts, i de bona fe, se'n parla i s'arriba a acords. Però més aviata sembla que van de "boba fe"
tt
ja els gi agradaria...
ajcc
La campanya del NO té aspectes que es retorcen fins extrems intentant justificar el NO DEIXAR VOTAR contraposant legalitat i constitució a democràcia. És una campanya doble. Una per justificar que les urnes són el camí equivocat, que la gent no pot votar perquè això atenta la Constitució espanyola i la segona campanya més maldestre que la primera per a seduir que els catalans votin NO si s’acaba votant. http://jordicolomines.blogspot.com.es/2017/05/la-campanya-del-no.html
i aquest "sondeig", ón l'han fet?
al valle de los caidos potser?
Sic transit gloria mundi
Qué lejos quedan aquellos tiempos cuando El País (vecino) era el órgano de comunicación del sobaco izquierdo... ¡Que haya caído tan bajo para convertirse en el panfleto del PPSOEC's y el Ibex-35! En fin... Sic transit gloria mundi.
lector lecter
No llegeixo premsa estrangera i menys premsa nordafricana.
Noctiluque
com que saben que als catalans no els poden convèncer de res, ja actuen amb total postveritat: trumpisme pur i dur
Jordi patufet
Curiós llegir aquest article..cuan les enquestes son "favorables" indepes, colla Pessigolla i tot el ramat de bens dient que les enquestes demostren que sou majoria, i punt! Això si enquestes del VilaWeb o del mon.ara cuan es el periodico o elpais, ja no toca.son tots una colla de feixistes, castellans, colons, etc..que manipulen i que no saben res de Catalunya..doncs això, curiós, curiós..
Pais (de pandereta)
Que deixi de dir mentides aquesta escoria espanola.
Manipulacions i mes manipulacions, fastic de pais espanyai fastic de diari el,pais
Brigui
Abans erem polacs , ara espanyols, abans al N9 era una botifarrada, ara es una cosa seria, que fons i tot al TC nomes treballa per nosaltres. ????????????????????

envia el comentari