El 40% dels espanyols vol que s'apliqui l'article 155 si es convoca el referèndum

Segons una enquesta de 'El Confidencial', el 55% dels enquestats creu que l’Executiu de Rajoy ha d'aturar l'1-O
Urna i papereta de votació del 9N |

 

El 40% dels espanyols considera que s’hauria de suspendre l’autonomia de Catalunya si finalment se celebra un referèndum unilateral l’1 d’octubre mentre que un 48% rebutja la mesura i un 12,3% no sap o no contesta, segons una enquesta de l’Instituto DYM publicada aquest dimecres per 'El Confidencial'. Un altre 48%

 

L’enquesta s’ha fet a partir de 1.219 entrevistes a tot l’Estat (531 a Catalunya) entre el 22 i el 28 de junt, just abans que el Govern català presentés els detalls de al Llei del referèndum. Segons el diari, un 60% dels catalans dona suport a una consulta unilateral, i un altre 86,2% es mostra favorable amb un referèndum pactat.

 

Pel que fa als catalans, només un 14,9% dona suport a la suspensió de l’autonomia, mentre que un 44,8% de ciutadans de la resta de l’Estat espanyol sí que hi donaria suport. De la mateixa manera, un 78,2% dels catalans rebujta la dissolució temporal de l’autogovern, davant del 41,8% que pensa el mateix a la resta de l’Estat.


Per sexes, els que estan majoritàriament a favor de la suspensió són els homes (el 46,7% l’accepten, pel 33,4% de les dones) i les persones grans (contrasta el 35,9% dels joves de 18 a 25 anys que defensa aquesta mesura extrema amb el 50,1% dls de 66 a 75 anys que la comparteixen).


Els que estan a favor de l’aplicació de l’article 155 són, principalment, els votants del PP i Ciutadans. El 56,% dels que van votar Rajoy a les darreres eleccions i el 57,2% dels que van escollir Rivera creuen positiva la suspensió de l’autonomia catalana. Rebutja l’adopció d’aquesta mesura, en canvi, el 63,7% dels electors d’Unidos Podemos. Els votants socialistes estan més dividits: un 45,6% s’oposa a la dissolució interina de l’autogovern català, però un altre 43,5% li dona suport.


El 66% dels enquestats que se situen a la dreta dona suport a la suspensió de l’autonomia, davant del 17% dels individus progressistes que la comparteixen. Si finalment es convoca el referèndum, el 55% dels enquestats creu que l’Executiu de Rajoy no hauria de permetre’l i un altre 38,5% opina que sí s’hauria de deixar fer.Comentaris
LUIS
Mas del 40% de españoles no ha leido jamas su constitucion del 78, por vagueria y por falta de cultura suficiente para llegar a tener comprension lectora, mas del 40% son subditos sin formacion ni inteligencia para atisbar que defienden un estado del cual son las principales victimas. Tienen un gran problema.
joan
marxem
Karlus
Que es cuidin de la seva Espanya i els seus goberns corruptes i lladres , i que no ens emprenyin
el 80% dels catalans també
I son, exactament els independentistes.
peroit
Per això volem marxar i ràpid!
Catalana
Els mateixos que van firmar contra l'estatut.Dónde hay que firmar para ir contra los Catalanes.Qué os den por el saco. LOS Catalanes no seremos ni queremis ser españoles. Asco de España,esto es lo que siento en estos momentos.
I jo vull que al 40% del espanyols
concretament els favorables a l'aplicació del 155, se'ls apliqui el mal espanyol -evidentment per la via posterior i sense vaselina
No és l'estat espanyol
Possiblement més de la meitat d'espanyols voldrien suprimir l'autonomia catalana. Possiblement més de la meitat dels catalans voldria la independència. No és un problema amb un estat autoritari, sino amb un poble imperialista que en colonitza un altre.
El 40 % que xuclen de la mamella.
Grapallut
Resumint: els iaios espanyolistes del PP i C's son els que tenen mes testosterona i marquen mes paquet. Con un par!
Ni un dia mes a espanya ,
xup
no es llegeixen el Marca, voleu que sapiguen el que diu la Constitucio, hahahahaha
caesar
actitud propia de un estado imperialista con sus colonias, y mira que la historia se repite , pero no aprenden, las colonias americanas....la india...toda sudamérica...en Oriente medio ... , las colonias tienen la manía de independizarse, que le vamos a hacer.
Peret
El país més inculta d'Europa fa i pensa el que li diu els partits d'extrema dreta espanyol: PP, PSOE, Ciudadanos. Psc no que es una sucursal d'extrema idiocitat
flama
cap sorpresa, els que els hi han explicat que ho poden fer sense problemes i s ho han cregutA veure si tenen nassos.
SpainIsPain
Quina gentussa hem d'aguantar, aqui ja no hi pintem res
Andreuenc_Dani
Res, enviem CSQP i la Colau a parlar amb aquest 40% i veureu com ho arreglen de seguida.
Ramon
Atès que segur que dins el 100 ens compten als que no som espanyols, la dada correcta és que els espanyols partidaris d'aplicar l'infame article 155 són MAJORIA. Això va dedicat als tòtiles que pretenen que el nostre problema no és amb el poble espanyol sinó només amb "els polítics del PP".
Edgar D.
I els Victor Manuel, Ana Belen, Serrat, Sabina, tots els progres espanyols del segle passat calladets, que aquí no ha passat res..., acceptant la llei mordassa sense dir ni piu, del costat dels que s'han carregat l'Estatut refrendat per tothom (fins i tot per Madrid), del costat del TC de la inquisició espanyola, del costat dels que no volen dialogar, del costat de la monarquia triada per Franco, del costat del neofranquisme corrupte espanyol. Vergonya.
crack
LUIS Mas del 40% de españoles no ha leido jamas su constitucion del 78, LLuis, no l'han llegit perque no en saben...
1410
La democràcia és el referèndum d'autodeterminació, totes aquestes enquestes cuinades que se les confitin.
Jaume el Barbut
L'Imperi Hispànic contraataca i troba el seu darrer "Baler", tot i continuant creient que la guerra encara dura sense adonar-se'n que ja l'ha perduda. El següent pas serà el de l'ensorrament de tal Imperi tan anacrònic. I després de fer figa, què?
2+2=4
La majoria d'espanyols compren l'AS i el Marca, per veure el paquet del Ronaldo i el pentinat tenyit de Ramos.
Gabrilo
Doncs jo penso que a aquest 40% s'els ha d'aplicar l'article 155.555,5 que diu: Botifarra amb pa amb tomàquet. I el 155.556 que diu : Jo te l'encendré el tio-tio-fresco, jo te l'encendré el tio-del-carrer

envia el comentari