Echenique demana a Fachin deixar "el ping-pong" d'acusacions

Constata una visió "completament oposada" a la de Podem sobre els 'comuns' i diferències "de matís o de fons" sobre l'1-O
El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique | Europa Press

 

La direcció estatal de Podemos ha demanat al seu líder a Catalunya, Albano-Dante Fachin, acabar amb el "ping-pong" d'acusacions en mitjans de comunicació perquè les seves diferències "de matís o de fons", o fins i tot les seves "visions completament oposades" sobre alguns temes, ja han quedat clares, i "la gent no entén" la disputa; per això, creuen que és millor continuar el debat en els òrgans del partit. Així li ha traslladat el secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, al secretari general de Podem Catalunya durant la conversa que van mantenir dimecres a través la xarxa social Telegram, segons ha explicat Echenique a Europa Press.


Conversa amb Fachin

 

"Li vaig enviar alguns missatges i vam estar parlant una estona, dient-li que el que s'hagi de debatre, intentem debatre-ho directament entre nosaltres, i dient-li que deixem una mica a part l'encreuament d'acusacions als mitjans. Crec que que ja s'han entès quines són les diferències", ha explicat Echenique. Aquestes diferències tenen a veure, d'una banda, amb la postura a adoptar davant del referèndum independentista que prepara la Generalitat per l'1 d'octubre i, de l'altra, amb la relació que Podem ha de mantenir amb el nou partit dels 'comuns', CatComú, impulsat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i liderat pel portaveu d'EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech.

 

En relació al primer assumpte, Echenique ha reconegut que hi ha diferències que poden ser "de matís o de fons" amb Podem, que advoca per "donar suport de manera clara a la consulta", mentre que la direcció estatal no ho veu "tan clar". És a dir, discrepen del grau de suport, però ambdues direccions tenen clar que la de l'1-O "no és un referèndum vinculant perquè no té garanties".

 

Aquestes diferències es transformen en "visions completament oposades" en el que té a veure amb la unitat amb els 'comuns', que de moment, Podemos rebutja: "Nosaltres ja vam dir quan es van trencar les negociacions que ens semblava una mala notícia, perquè EnComúPodem és un espai enormement reeixit que ha guanyat dues vegades les eleccions generals a Catalunya", ha assenyalat.


"L'unitat amb els comuns, condició sine qua non"

 

"Entenem que en un panorama polític tan complicat com és Catalunya, la unitat és pràcticament un sine qua non. No estem els actors del canvi com per poder-nos permetre una fragmentació en un espai polític tan complex i polaritzat com és el català", ha aprofundit. Aquestes "dues diferències bàsiques" entre la direcció estatal i la catalana ja han quedat clares, segons Echenique, i per això ha demanat a Fachin continuar aquest debat en privat, dins dels òrgans del partit, i no a través d'acusacions en els mitjans que "la gent no entén" i que "no és el que demanen els votants de Podem".

 

Encara que el responsable d'Organització ha reconegut que seria ideal trobar una "línia consensuada" i posar-se d'acord "en el full de ruta cap al futur", també ha assenyalat que la seva formació defensa la descentralització i creu "en la sobirania dels territoris". Per això respectaran el que decideixi la direcció catalana i les seves bases en les consultes que Fachin convocarà a la tardor respecte aquests dos temes.Comentaris
fu man txu
Publicar noticies d´aquest partit politic i sucedanis (CSQP, BCN en comu, etc.) es donar-els-hi una importancia que no mereixen. Visca el ministerio de la multiculturalidad agromenauer jander klander.
Boy Garantín
Menchevique, ya no ganaréis más elecciones en Catalunya porque si salen las cosas medianamente bien el 1-O ya no tendremos la desgracia de percibir vuestro reiterado desprecio a la única revolución posible que hayáis de vivir. Y si no es así, vuestra deplorable actitud hacia el ejercicio de nuestra soberanía os hará imposible revalidar la confianza que muchos catalanes depositaron sobre vuestra supuesta voluntad de transformar España. Revolucionarios de salón, trileros.
Pepo
El fastigós del "cadiretes" que s´en fotia perquè deia "quieren votar en cajitas", ara sabem que va fer els seus primers intents polítics a Ciudad-anos. Per aquesta mena de gent, tot si val, d´una banda de l´altre, tant els fot. Ara li reclama a l´Albano Dante que deixi de tocar els pebrots, quan és l´únic que en té de pebrots i per això s´enfronta a un partit que promet democràcia participativa i directa, però que rebutja les urnes a Catalunya, per poder pactar amb el PSOE. Foten fàstic!
Rep
Echenique demana a Fachin deixar "el ping-pong" d'acusacions. Després d'haver començat ell el piloteig.
Arnau
Aquesta gent de Madriz tenen vocació de pastors. Perquè no es cuiden del seu collons de país. Dit aixó: Per mi se'n poden anar a la merda els de Podemos, tots, els de Madrid i els d'aquí.
Pep
Podemos és la reedició del PSOE del 78. L'únic objectiu que tenen és el poder, no fer una reestructuració com caldria d'Espanya. Anem fent via...
RHC
L'Echenique ve a dir que com "no Podemos pues Jodemos" El Monedero que te cognom dubtós i historia a C's encara més dubtosa, junt al "coletas" encarnen l'ultima esperança del régim del 78. NI parlen de fer fora el borbó ni l'inquisició sortida de la Consti. L'ultima esperança del régim per a que res canvií fent veure que ho volen canviar tot, menys les seves cadires al "Parlamento". Tremola Colau, la próxima en caure seras tú. Recorda que els teus votants de 9 Barris, després varen votar a C's
Francesc
PP, PSOE, CDANs, PODEM, COMUNS, la compacta barrera de l'espanyolisme . Ai, Echenique, on han quedat aquells discursos del si al dret a decidir''' el que hauries de fer és explicar-nos què ha canviat. Explican´s-ho, honestedat, no? No sou vosaltres els que esteu en contra dels pactes de despatx?? i ara els promous? Quina vergpnya
"izquierda" de pacotilla
I jo demano a Echenique que deixi aquesta aptitut autoritaria i cobarda després de fer un "Pedro Sánchez" a Fachin només pel fet d'estar a favor del referendum i votar el "no".
Cristopher
L'1-O no té garanties? Per garanties què entén aquest? Les tindrà totes, totes les importants: la gent del carrer que farà el recompte a cada mesa i els observadors foranis que vindran. No tindrà la gararntia de l'Estat espanyol? Això és una ganatia? de què? De manipulació i corrupció? Revolucionaris de pega!!
xup
WEN MEIN FUHRER
Pere de Lleida
Que Echenique,parli de forces del canvi,és per posar-se a riure.Ells que ho qüestionaven tot,la monarquia,la banca,la casta i qualificaven de màfia el PSOE,i que han acabat pactant a Barcelona amb els socialistes i han fet coalició amb ICV,que han governat 34 anys la ciutat Pel que fa al referèndum estan en la mateixa posició que tots els unionistes.Han de triar entre la monarquia i el règim del 78,corrupte i putrefacte i la república catalana.Potser elque els fa por és que sigui catalana,

envia el comentari