Dues universitats japoneses debatran sobre el procés sobiranista català

Les universitats de Kobe i Waseda, juntament amb el Diplocat, organitzen unes jornades acadèmiques amb el títol "Self-Determination Processes in Europe: The Catalan Case"
El secretari general del Diplocat, Albert Royo | ACN

 

Les universitats japoneses de Kobe i Waseda abordaran aquest mes de juliol el procés d’autodeterminació de Catalunya des d’una perspectiva acadèmica. Juntament amb el DIPLOCAT, totes dues universitats organitzen els dies 19 i 20 d'aquest mes dues jornades acadèmiques amb el títol “Self-Determination Processes in Europe: The Catalan Case”. La primera jornada, organitzada amb el Centre de Recerca per a la Promoció d'Estudis Interculturals de la Universitat de Kobe, consisteix en un simposi internacional que tindrà lloc el 19 de juliol, a les 14 h, a l’Escola Superior d'Estudis Interculturals d’aquesta universitat. La benvinguda anirà a càrrec del vicedegà de l’Escola de Postgrau d'Estudis Interculturals, el professor Takuya Nishikawa. A continuació, Albert Royo, secretari general de Diplocat, pronunciarà la conferència inaugural sobre la situació política a Catalunya.


Seguidament, el professor Kazunari Sakai de la Universitat de Kobe, moderarà una taula rodona en què acadèmics catalans i japonesos abordaran els processos d’autodeterminació a Europa. Per parlar del procés d’autodeterminació escocès i la situació política britànica, prendrà la paraula el professor Masayuki Rikihisa, de la Universitat Doshisha de Kyoto; per tractar la construcció de l’estat a Ucraïna, la professora Yoko Aoshima, de la Universitat de Kobe; per abordar la institucionalització internacional de la protecció de les minories, el professor Gen Kikkawa, de la Universitat Hiroshima City; i finalment, per explicar el cas català com a moviment europeu que neix de la societat civil, la professora Elisenda Paluzie, de la Universitat de Barcelona.

 

La segona jornada, que es farà conjuntament amb l’Organització d'Estudis Regionals i Interregionals de la Universitat de Waseda, tindrà lloc l’endemà, 20 de juliol, a les 14 hores, a l’Auditori Ono d’aquesta universitat. La benvinguda anirà a càrrec de Takashi Morihara, degà de l’Escola d'Humanitats i Ciències Socials i director de l’Institut Històric per a la Civilització Europea de la Universitat de Waseda. Tot seguit, Yoshitomo Okuno, professor de l’Escola d’Estudis Exteriors de la Universitat de la Prefectura d’Aichi, farà una breu introducció sobre Catalunya.


A continuació, la professora Hiromi Komori, de la Universitat de Waseda, moderarà una taula rodona amb experts catalans i japonesos. Per part catalana hi participaran Albert Royo i Elisenda Paluzie. Mentre que per part japonesa hi intervindran Mariko Kawano, catedràtica de Dret Internacional; i Takao Suami, catedràtic de Dret Europeu, ambdós de la Facultat de Dret de la Universitat de Waseda.Comentaris
Veieu? fins al Japó arriba l'adoctrinament!!!
Això es que veuen massa la TV3 i els hi han manipulat la ment.
1
Joan Jaume
Aviat un Comitè de sosteniment a la República catalana al Japó. Anem bé.
0
remigio III
Està molt bé. Però no s'oblideu que el govern que sotmet els Països Catalans és un govern nascut del terrorisme i el genocidi. Mentre discutiu envieu-nos Cascs Blaus i si pot ser que es passegen els vaixells britànics per les costes catalanes.
0

envia el comentari