Drets crea un equip d’advocats per defensar els encausats pel referèndum

La primera acció ha estat elaborar un protocol d’actuació per a ciutadans que siguin requerits per la policia
Urna amb vots | ACN

El grup de juristes Drets ha posat en marxa un operatiu jurídic de defensa dels possibles encausats per l’1 d’octubre, pensat especialment per aquelles persones i empreses de caràcter privat que puguin ser perseguides per la justícia espanyola per la seva col·laboració en el referèndum. En un comunicat, Drets explica que amb el suport de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats, de Juristes per la Independència i del Col·lectiu Praga, ha creat un "equip d’advocats voluntaris que estaran disponibles 24 hores al dia i posen a disposició el telèfon 697832911 perquè hi puguin recórrer tots els possibles citats o detinguts i obtenir resposta i assessorament". El grup ja compta amb un centenar d’advocats.


Segons explica l'entitat, la primera acció d’aquest grup de juristes ha estat elaborar un protocol d’actuació per a ciutadans que siguin requerits per la policia, com a testimonis, investigats o detinguts, o per empreses que puguin ser víctimes d’escorcolls policials. El protocol s’ha fet públic aquest mateix dimecres a la web drets.cat i Drets demana col·laboració ciutadana perquè se’n faci el màxim de difusió possible. Per l'entitat "és crucial que tothom sàpiga quins són els seus drets i com ha d’actuar davant de les possibles accions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat que podrien actuar els propers dies vulnerant els drets dels ciutadans de Catalunya". Finalment, Drets recorda que "la convocatòria d’un referèndum no és cap delicte i recomana serenitat i tranquil·litat a tots els possibles encausats". 

 

Al seu compte de Twitter han penjat una infografia perquè la gent sàpiga quins drets té quan la detenen.

 
Comentaris
JOAN
GRÀCIES
Soci ANC
Tot el suport pel Grup d'Advocats Drets. Endavant!!! ll*ll
alerta
Si els faixistes fan servir la llei de seguretat nazional, tota la justicia civil queda sense cap efecte passariem a justicia militaritzada, DUI ja estem fen tard
¡ ¡ COLLONS ! !
¿ JURISTES DEFENSANT ALS QUE VOLEN VOTAR ? ¡ ¡ UNA CONCLUSIO ! ! O VE AQUETS ABOGATS NO EN TENEN NI IDEA, O ELS ADVOCATS I JURISTES DE ESPAÑA, ACTUEN FORA DE LA LLEY, PER ENGANYAR AL POBLE, PER LO TANT MENTEIXEN. ! ! ALTRA CONCLUSIO: MENTEIXEN PER FER POR PERO, NO SEN SURTIRAN, ¡ ¡ CATALUNYA NO US TE POR, FAXISTES MENTIDERS ! !

envia el comentari