Dotze eurodiputats denuncien a la Comissió Europea la querella contra Borràs per la compra d’urnes

Els parlamentaris reclamen una investigació sobre la situació de “l’estat de dret a Espanya” per les “sospites” d’interferències polítiques en el sistema judicial
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs | ACN

 

 

Dotze eurodiputats de sis països han denunciat aquest dijous a la Comissió Europea la querella de la fiscalia espanyola contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general del seu departament, Francesc Esteve. En una pregunta parlamentària, els eurodiputats demanen a la CE si es planteja “iniciar una investigació sobre la salut de l’estat de dret a Espanya”. “El fiscal ha actuat contra Borràs tal com el portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, va anunciar fa uns dies, despertant les sospites d’interferències polítiques en el sistema judicial”, lamenten els parlamentaris.

 

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (PDeCAT), Josep Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), els bascos Izaskun Biblao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu), els belgues de l’N-VA Mark Demesmaeker, Sander Loones i Aneleen Van Bossuyt, la sueca Bodil Valero (Verds), el liberal portuguès Antonio Marinho i la gal·lesa Jill Evans (Plaid) denuncien “la manca d’estat de dret a l’Estat” i reclamen “una investigació”. 


En el seu escrit, adverteixen que la querella s’ha presentat contra la Generalitat de Catalunya tot i que “el govern d’Andalusia també ha comprat unes 8.000 urnes des de l’any 2000 sense cap reacció del poder judicial”. Els eurodiputats expliquen a la Comissió Europea que Borràs i Esteve estan acusats dels “crims de prevaricació, desobediència i malversació de fons públics” per haver impulsat “un contracte per la compra de 8.000 urnes”. 
Comentaris
Vicenç Ramoneda
Quan expulsaran espanya de l'UE?
Pepon
Qué tontería! Cualquiera Qué sepa un poco de.derecho.sabe Qué es humo.sin ninguna transcendencia jurídica para seguir presuntamente engañando al los catalanes. Sólo puede.ser.fruto.de la.desesperación
?¿?¿?
el govern d’Andalusia també ha comprat unes 8.000 urnes des de l’any 2000 sense cap reacció del poder judicial per fer refendums d'autodeterminacio o de saparacio .
Soci ANC
Les urnes son l'instrument fonamental d'una democràcia al servei del poble. Això semble NO ser possible a espanya. Per tant incompleix els principis fundacionals de la UE i les democràcies occidentals.
Canya a Caspanya dictadora i corrupte,
Com sempre els de sempre
Tremosa, Terricabras, Solé i uns amiguets que passaven per aquí. Res de nou a Brussel·les. Algú s'estranya que ningú faci cas a la UE al secessionisme català?.
Torno a repetir
Europa es sustenta amb els vells imperis caducs que tanta desgràcia ha portat als seus pobles en tota la història passada, son els que es recolçen entre ells.
xup
Hola pepon tu sabes tanto de derecho como yo soy el Papa de Roma

envia el comentari