El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una dona de 57 anys, agredida al carrer per dur un llaç groc
  • CA

 

Nova agressió contra un ciutadà per expressar pacíficament el seu suport als presos polítics. La Regina, una dona de 57 anys veïna del barri de les Corts, ha hagut de passar pel CAP de Manso i per l’Hospital Clínic per ser explorada després que un home utilitzés la força per llençar-la a terra quan ella caminava tranquil·lament pel carrer. L’afectada relata a El Món com es va produir l’agressió, aquest divendres cap a les 19h al passatge de Xile, al barri de Les Corts. “Em dirigia cap al carrer Sant Ramon Nonat per fer un cafè amb una amiga, i caminant per la vorera, vaig veure que un home, d’uns 40 anys, sense barba i amb roba fosca, venia en la meva direcció. Em pocs segons se’m va plantar davant, perquè la vorera és estreta, i mirant-me amb una cara d’odi molt evident, es fa fixar en el llaç groc i de cop em va agafar per les espatlles i em fa empènyer amb força. Em va tirar a terra, a la part per on passen els cotxes, i sense dir-me absolutament res, va seguir caminant”.

 

Quan es va poder posar dempeus, la Regina el va cridar i li va dir “covard” i altres insults, “em sentia impotent”, reconeix. Però l’home només es va girar un instant i va seguir caminant. La Regina lamenta que no rebés ajuda de cap altre vianant, però també entén que “la gent no vol problemes”. Després va marxar amb la seva amiga i li va explicar la història. Aleshores es trobada adolorida, però no volia anar al metge o als Mossos perquè sabia que perdia moltes hores. Finalment, però, dissabte al matí va anar al CAP de Manso: “El metge que em va atendre em va explicar que ja havia atès víctimes de l’1-O i que pensava que hi podia haver delicte d’odi, de manera que em va dir que remetria l’informe mèdic com un atestat als jutjats, i afegint que en ser una dona, hi pot haver violència masclista”.  

Concentració de suport a la Regina, agredida per dur un llaç groc
Concentració de suport a la Regina, agredida per dur un llaç groc | El món

 

Però més enllà d’això, el metge va decidir enviar la Regina a l’Hospital Clínic, no per les contusions pròpies de la caiguda –costelles adolorides i blaus a les cames-, sinó perquè va detectar que hi havia sang al ronyó. “Aleshores em vaig espantar molt, perquè el metge pensava que el cop m’hauria pogut provocar algun dany. En ser traslladada al Clínic, em van fer les proves i van veure que finalment no era res”, explica l’agredida.

 

Després, la Regina va decidir que ho havia de denunciar als Mossos d’Esquadra. “No milito a cap partit sóc una persona anònima, però com a ciutadana tinc clar que no podem callar, encara que suposi perdre moltes hores i que sigui molt difícil que la denúncia serveixi per a res”. L’afectada reconeix que “va ser horrible tota la seqüència, i estic en alerta permanent mirant la cara de tothom, però no em penso treure el llaç groc”. Un llaç groc que, curiosament, no apareix en el primer atestat dels Mossos: “Quan tenia l’informe de denúncia, vaig veure que no apareixia enlloc que jo duia un llaç groc, i vaig preguntar-li a la mossa per quina raó ho havia obviat, i li vaig demanar que modifiqués el text perquè jo li havia remarcat diverses vegades”. La Regina va preguntar aleshores si no hi havia hagut cap altre cas d’agressió per dur un llaç groc, i l’agent li va assegurar que no. 

 

Aquesta agressió se suma a moltes altres que s’han produït sobretot després de l’1-O. Així ho recull un informe de Media.Cat elaborat pel fotoperiodista d’El Món Jordi Borràs, que va comptabilitzar 139 actes violents provocats per espanyolistes entre el setembre i el desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa