El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un documental destrossa la versió de la Guàrdia Civil contra els Jordis
  • CA

 

Els responsables de l’ANC i Òmnium Cultural només es van enfilar als dos vehicles de la Guàrdia Civil al final de la jornada del passat 20 de setembre, quan ja hi havien pujat dotzenes de càmeres i fotògrafs, amb la intenció de prendre imatges de l’escorcoll a la seu de Vicepresidència, a Rambla Catalunya. I, a més, ho van fer per intentar desconvocar els milers de manifestants que encerclaven l’edifici amb l’objectiu de deixar sortir els guàrdies civils i la secretària judicial que s’havien passat tota la jornada recopilant documentació.

 

El documental, produït per Mediapro, ofereix alguns moments que fins i tot freguen la comicitat, com quan el fiscal de l’Audiència Nacional de Madrid nega, incrèdul, que dos guàrdies civils poguessin estar davant la porta del Departament escorcollat i, en paral·lel, s’hi mostren, efectivament, les imatges dels dos agents. El treball, d’una hora de duració, també se centra en l’encerclament de la policia nacional espanyola de la seu de la CUP, sense ordre judicial i amb actitud provocativa.

 

Jordi Sànchez el 20-S
Jordi Sànchez el 20-S | Salvador Cot

 

 

En acabar la preestrena, al cinema Aribau de Barcelona -a pocs metres d’on van passar els fets- el públic que omplia la sala ha ovacionat les dones de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que estaven acompanyades del president del Parlament, Roger Torrent, i l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa