El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una perdigonada a la Verneda eleva a set els atacs semblants contra objectius independentistes
  • CA

 

Un veí del barri barceloní de la Verneda ha denunciat un atac fet amb escopeta de perdigons contra el balcó de casa seva, on hi té penjades una estelada i una senyera. El tret li ha causat desperfectes en una finestra. Els fets es van produir el 30 de gener, als volts de les 23.30 hores, coincidint amb l’ajornament de la investidura de Carles Puigdemont que va derivar amb disturbis al Parc de la Ciutadella, ha explicat en declaracons a ‘El Món’ l’afectat, Ivan G. R.. Amb aquest cas ascendeixen a set els atacs violents amb aquest tipus d’arma contra objectius independentistes registrats a Catalunya en els darrers quatre mesos, tots denunciats als Mossos d’Esquadra.

 

La única patrulla de la policia catalana que hi havia aquella nit al barri es va desplaçar fins al domicili de Rodríguez per comprovar el que havia succeït: “Em van comentar que, per la trajectòria el tret, l’haurien fet des d’una alçada, probablement des d’un altre edifici”. No obstant això, després de fer l’endemà la denúncia formal va rebre la visita de la policia científica que va acabar determinant que el tret s’havia fet des del carrer. 

L’estelada i la senyera al balcó del veí de la Verneda | JORDI BORRÀS

 

Aquesta no és la primera ocasió en què el domicili de l’afectat rep un atac semblant. “És la segona vegada, el 2013 també em van disparar amb una escopeta de perdigons”, ha recordat, tot afegint que no té cap conflicte amb ningú i vincula els fets amb la presència de l’estelada i la senyera. “La Verneda no és un barri independentista, és més unionista, i es veuen poques estelades, el meu pis és baix —és un segon—, es veu molt bé, per tant és molt accesible”, ha assenyalat.

 

Tot i que aquesta és la segona ocasió en què li disparen a casa, l’afectat reconeix que no ho esperava: “Que em fotin un tret a casa m’agafa per sorpresa, però també que el mosso em digués que no anés ràpid a denunciar perquè potser em tornarien a disparar i hauria de tornar a fer una segona denúncia”.

Encara que a casa hi té dos nens petits, l’afectat no pensa en retirar l’estelada i evitar-se nous atacs: “La primera reacció quan ens van dir que ens podrien haver disparat des d’un edifici del davant va ser pensar que havíem de treure-la, però en dir-nos que era des del carrer ja no ens preocupa tant, l’estelada seguirà al bacó perquè a mi ningú m’ha de marcar el què hi penjo“.

 

Altres casos

 

Des del primer atac el 2013, García diu que no ha tingut cap mena de problema, però ha subratllat que també s’han registrat atacs semblants a la zona de Diagonal Mar. Recentment, també es va publicar un altre cas succeït al barri de Les Corts.

 

A banda d’aquests casos, també es va registrar un cas a Manlleu el 29 setembre, el més greu fins, ara amb quatre persones ferides per l’impacte de perdigons mentre protegien un col·legi electoral. Les víctimes van rebre impactes al coll i al pit. Els trets s’haurien fet amb una carrabina d’aire comprimit.

 

El 16 d’octubre, a Palamós, un home de 75 anys que feia des del balcó de casa una cassolada de protesta per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart va quedar ferit per una perdigonada a l’alçada del ronyó.

 

Finalment, el 13 de novembre una veïna del barri de Sant Martí de Barcelona va rebre l’impacte d’una perdigonada contra el vidre d’una habitació on hi penjava una estelada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa