Desacord entre PSOE i Podemos sobre com abordar l'1-O al Congrés

Les dues formacions acorden treballar conjuntament en temes socials però no troben la fórmula per a la situació de Catalunya
Pablo Iglesias I Pedro Sánchez, abans de començar la reunió | ACN

 

La reunió entre els equips de treball de PSOE i Podemos ha acabat sense acord sobre com abordar el referèndum i la situació de Catalunya al Congrés. Ambdós acusen el PP d'actuar amb "immobilisme" però no troben la fórmula de generar diàleg i superar la crisi catalana. Per una banda, Podemos proposa la creació d'una comissió de crisi territorial al Congrés, defensa que la reforma constitucional del PSOE és "massa lenta" i que hi ha espai legal per poder fer un referèndum. En canvi, el PSOE no es mou de la proposta de reformar la carta magna i assegura que la subcomissió constitucional està "molt pensada" i que és la solució per a superar la crisi de Catalunya. Tanmateix, les dues forces han decidit establir una taula de col·laboració parlamentària per mantenir un debat fluid, sobretot en qüestions socials. Una decisió que, des de Podemos, creuen que "posarà nerviós" el govern del PP perquè suposa un pas endavant per "prefigurar el procés de confecció d'un govern alternatiu".
Comentaris
Maria Teresa
No posaran nerviós al PP amb els acords que han arribat. No tenen prou diputats. Es posaria nerviós el PP si haguesdin arribat a un acord per a facilitar el referèndum a Catalunya. Però no son valents i el que ells diuen "problema de Catalunya" no es dilucionarà sense un referèndum.
Sempre igual
"El dia de la marmota"
Facin-s'ho mirar...
El desacord és ara com ara per com "abordar" l'1 d'octubre al congrés de diputats espanyols, imagineu a quins "acords" poden arribar per a intentar mantenir Catalunya (excepte la part sota sobirania francesa) dins d'Espanya.
Barrabàs
Aquests no cal que abordin res. Que ens deixin tranquils i que fiquin més els seus morros a casa nostra. N'estem tips de les ingerències d'aquests personatges que només volen el seu benefici a costa nostra.
Al de les butxaques plenes
Auster és una cosa, malgirbat, una altra. Per representar el poble cal ser més endreçat. Només quan es té autoestima alta, quan et valores, ets capaç de fer-te respectar, de reivindicar els teus drets. La deixadesa exterior no dona confiança de seriositat ni de rigorositat. Algú ho havia de dir. En Macron amb aquestes "pintes" no seria on és.

envia el comentari