Dastis aposta per una sortida “negociada, democràtica i pacífica” a la crisi de Veneçuela

El ministre espanyol d’Afers Exteriors encoratja les parts perquè “seguin a negociar” després d'un referèndum no avalat ni pel govern ni per la constitució
El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis | ACN

 

El ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat aquest dilluns que “la sortida a la crisi que viu Veneçuela ha de ser negociada, democràtica i pacífica”. “Aquesta és la via que encoratgem a prendre”, ha dit el ministre espanyol a la seva arribada a la reunió dels ministres d’Afers Exteriors al Consell Europeu. Dastis també ha encoratjat les parts perquè “seguin a negociar” i ha reiterat el suport d’Espanya i la UE a la via “de la negociació i la democràcia”. El ministre espanyol d’Afers Exteriors, però, no ha fet cap valoració sobre la celebració del referèndum a Veneçuela, convocat sense tenir l’aval ni del govern ni de la constitució. 

 

“S’ha d’encoratjar les parts perquè seguin a negociar i trobin un acord nacional que possibiliti complir les previsions electorals i que hi hagi eleccions lliures”, ha defensat el ministre espanyol d’Afers Exteriors. A més, Dastis ha reiterat el seu suport a l’Assemblea Nacional veneçolana i s’ha oposat a la formació de l’Assemblea constituent.


Dastis considera que aquesta iniciativa, proposada pel president veneçolà, Nicolás Maduro, contra la que protesta l’oposició, “no és el futur”. “Nosaltres donem suport a l’assemblea ordinària. És d’allà d’on ha de sortir la solució”, ha dit. Segons Dastis, “el futur és complir la constitució que van recolzar els veneçolans en el seu moment”.

Davant la crisi social i política que viu Veneçuela, el ministre espanyol d’Afers Exteriors ha reconegut que segueixen “constantment” la situació que viu el país. Tanmateix, ha dit que “s’ha de privilegiar l’enfocament regional”. Dastis ha confirmat que estan “en contacte amb els països veïns i amb els diferents actors regionals”, per tal “d’ajudar a que es produeixi una sortida negociada i democràtica”.


Dastis també ha lamentat “les víctimes que s’han anat produint” a causa de la situació política i social del país. Preguntat per la dona que ha mort durant la celebració del referèndum, Dastis ha recordat que “no és la primera víctima”, però que espera que “sigui l’última”Comentaris
RHC
Però que passa a les files del Gobierno?. El referèdum Veneçolà no es il·legal? Ara recolcen la il·legalitat?. Fins ara he amprat l'ironia, però segons les seves lleis es tant il·legat com el del 1-O per a nosaltres. Aixó no treu que tots dos siguin perfectament legitims. Ves per ón a casa nostra els únics que han possat trabes, a estat l'Ajuntament de BCN. Els comuns son estremadament democràtes.
Jordi Comasobirana
Solució negociada i democràtica: just al contrari del que practiquen amb Catalunya! I per cert, això de Veneçola, no es tracta d'un assumpte intern d'un altre país on no s'hi val posar-hi el nas? No poden ser més cafres aquests franquistes!
XX
Que graciós! Per què no s'ho apliquen ells abans d'anar repartint lliçons? És grotesc.
Joan Jaume
Me sembla que Dastis s'ha equivocat, volia dir a Catalunya !
La paja en el ojo ajeno...
y la viga en el propio. ¿Por qué estáis dando la vara constantemente con Venezuela ? Solución negociada, democrática y pacífica es lo que se os pide desde Catalunya. ¡Ah, no! Solo sirve para Venezuela y si sale lo que nos interesa. Una panda de fascistas y corruptos dando lecciones de democracia. ¡Hay que joderse!
Tremens
¿En donde estaría yo pensando? se me va a caer el bigotillo de tanto pensar.
Enric
Aqui tots d'acord viva Honduras, ostia, Venezuela
Dr. Benway
Com si algú fes cas a aquest inútil. Prou feina tenen per aguantar-se el riure quan senten els esPPaÑols parlant de diàleg i democràcia com si tinguessin assumits aquests conceptes.
Ara i aquí
Volen per Venezuela el que no volen aquí, a més de mentiders BURROS.
Jordi
Dastis en castellano para que te enteres: "Consejos doy, que para mi no tengo"
Clar
Això ho haurà après amb el procés català!!
remigio III
Al poble deien d'aquesta gent: No saben arreglar casa seua i intenten arreglar la casa del veí. Una eixida negociada? Igual que aquí a Catalunya? Esteu fent a Veneçuela el que abans ja vàreu fer aquí, el franquisme. Crear mal estar i fam al Poble i mitjançant amenaces i crims intentar justificar la revolta en lloc de posar urnes igual que els catalans. Poseu terrorisme als carrers veneçolans. Igual que al 36 aquí.
Rafel
L'obsessió amb Veneçuela és malaltissa tot i ser un altra nació. S'hi valdria dir allò de... Son asuntos internos Quanta hipocresia i mentides

envia el comentari