Cuixart (Òmnium) defensa que Puigdemont vagi al Congrés si no dilata el referèndum

Ho ha fet després que la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, convidés Puigdemont a explicar la consulta
Jordi Cuixart és el president d'Òmnium | ACN

 

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha advocat aquest divendres pel fet que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acudeixi al Congrés a defensar el referèndum sempre que no suposi "dilacions" per a la consulta que preveuen per aquest any.

 

Ho ha declarat abans de l'acte en el qual el Pacte Nacional pel Referèndum presenta els resultats dels seus treballs, i després que aquest mateix divendres la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, convidés Puigdemont a explicar la consulta en la Cambra baixa.

 

"Ara resulta que els que ens ofereixen multes, censura de llibres i inhabilitacions ens ofereixen anar al Congrés a explicar el referèndum", ha dit Cuixart, i ha instat Puigdemont a acceptar la invitació si és que s'inclou aquesta premissa de no dilatar la consulta.
Comentaris
Joan Horta
Jo hi aniria...La conferència consistiria simplement en numerar com a nou país els motius pels quals volem marxar d'Espanya i els beneficis de marxar "per a tots els catalans". Probablement "les seves senyories" no el deixarien expressar-se... cridòries, esbroncades... Imagineu la "imatge visual" que es traslladaria als països que han de decidir acceptar-nos?
gerard de sarria
El que faltava...menys polític i més activisme. El mateix pel infumable Sanchez de la dinfunta ANC
Sarria4
Sr. com es digui de Sarria, voldrà dir de Sarrià, tros de troll. Quan es refereix a Sanchez (sense accent), potser es refereix a Jordi Sánchez no a Pedro Sánchez del PSOE. I l'ANC no és pas difunta. Estem els que l'integrem prou vius. Qui va morir va ser la Muriel Casals, no l'ANC. Un comentari desmotivador, infumable
Josep A. Faiges Morales
No hi hem d'anar a recollir un NO sonor que matxacaria el procés. No hem arribat fins aqui per "anar a demanar permís" sino per acordar com fer-ho. Primer acords en fer el referendum, després explicacions, les que calgui. Es un proces d'igual a igual, no de "pater familiae" i "esclau". No entrem amb el seu joc, amb les cartes marcades.
Marcelramon
No tornen a caure en l'error garrafal de Ibarretxe, al Congres només si pot anar, previ acceptació del govern d'Espanya per fer un referèndum vinculat, si el govern espanyol no vol parlar amb el govern de Catalunya de referèndum, no cal anar-hi a fer res, per explicar i prou, hi ha el Senat, (on va dir que NO) o l'Ajuntament,

envia el comentari