Cristians per la Independència rebutja les paraules del nunci del Vaticà sobre la unitat d'Espanya

En un comunicat, demanen que els bisbes de Catalunya "esmenin els errors de les paraules de Renzo Fratini"
El nunci Renzo Fratini | ACN

 

Cristians per la Independència ha rebutjat amb contundència les declaracions que va realitzar el nunci del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, davant del rei Felip VI en l'acte de recepció al cos diplomàtic destinat a Espanya, en relació a la unitat de l'Estat. En un comunicat, Cristians per la Independència considera que "les reiterades referències a la unitat d'Espanya menystenen la realitat nacional catalana, avalada per una llarga història, una cultura, una llengua i unes institucions pròpies, i per la voluntat persistent d'una gran majoria de catalans de sentir-se i considerar-se una nació sobirana". 


En el text, asseguren també que les manifestacions de Fratini "són contràries a la Doctrina Social de l'Església i al Magisteri, que de manera reiterada defensen els drets de les nacions com una extensió dels drets fonamentals de la persona humana, i com a conseqüència reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles". A més, consideren que també representen "una desautorització als bisbes de les diòcesis catalanes, que de manera reiterada des de 1985 han reconegut sempre que Catalunya és una nació i que està en la voluntat dels catalans escollir el seu futur". En aquest sentit, denuncien que, des que l'any 2009 Fratini va ser nomenat nunci a Espanya, "ha protagonitzat diverses manifestacions contràries i hostils a la identitat catalana, tant pel que fa a l'església, com a la societat".

 

Concretament, recorden, l'any 2014 "va carregar contra l'abat de Montserrat Josep Maria Soler per unes declaracions en que deia que el Vaticà reconeixeria un futur Estat català". Per a Cristians per la Independència, "l'actitud bel·ligerant del Nunci trencava així el  respectuós silenci que el Vaticà venia mantenint sobre el procés català", i afegeixen que "la hostilitat envers Catalunya també s'ha manifestat amb la negativa d'utilitzar la llengua catalana en cap de les seves intervencions en el Principat". Finalment, i "davant d'aquestes actituds reiterades de menyspreu i bel·ligerància envers la identitat catalana", demanen que els bisbes de Catalunya "esmenin els errors de les paraules del Nunci".
Comentaris
Espanya srs meus esta unida a la força, i mes aviat que tard es desunira.
1
Cristià per la independència
Preparem material escrit. Repartim-lo a la porta de les esglèsies en dia de missa. Soc independentista i ser-ho no és cap falta a la doctrina que professo. Altre problema és el lligam que desde el 36 ha tingut la meva esglèsia amb el feixisme espanyol, i que encara perdura en algunes sacristies.
1
què
Què ha de dir la religió d'un tema polític? Res.
5
ESGLESIA DE LA COPE, banda terrorista del PP-I EL PAPA DE VIDELLA
NO entenc com el pot esser de la banda del Omella de Franco y del PP, quan el 0,7% dels impostos cristians es destinen en la major part a forrar el Carlitos Herrera el nazi i a la pornografica i criminal 13TV, totes dues dirigides pel pocavergonya OMELLA i dos bisbes més del PP-OPUS DEI DE FRANCO Y AMEN. OMELLA A LA PRESÓ, franquista i racista contra els catalans. OMELLA PREDICAR L'ODI ALS CATALANS es un mandat del PAPA AMIGO DE VIDELLA?
2
Joan (Gràcia)
Recordo que als arxius del Vaticà hi ha departaments separats per a Catalunya i per a Espanya...
1
Domènec
L'ambaixador esmentat actua en nom d'un estat, el Vaticà, que és hostil a la República catalana i, òbviament, agraït al regne d'Espanya. Em sembla que els catalans ens hem de limitar a prendre'n nota. Els bisbes no hi tenen res a veure
3
Absurd
"Cristians per la Independència" sona a conya. Més en un país amb la tradició catòlica d'Espanya. Ja hi ha frikis a tot arreu.
36
esglesia de la COPE, esglesia de jesucrist de Franco y amen
La Religio a España es diu COPE, que no es res mes que politica de bisbes vomitius com l'OMELLA que es un dels 3 amos de COPE-13TV, emissores que en nom de Deu insultent i prediquen l'odi celestial contra els catalans. Com al 1936 l'esglesia catolica ja nomes es un arsenal dels franquistes, feixistes i peperos criminals No entenc com es pot esser cristia i no exigir que el Omella vagi a la presó
0
Josep
Omella, ets cristià?
2
JRRiudoms
Sóc partidari que "Cristians per la Independència" canvïi el nom per "Catòlics romans per la Independència". Crec que seria un acte d'honestetat. Atentament
16
Cal apuntar-s'ho
Perque no dubto que en un moment o altre serem independents. I perque històricament el Vaticà ha estat hostil a Catalunya. Potser el cristianisme a Catalunya podria considerar fer un cisma i incorporar-se al protestantisme, que penso s'adiu més amb el caracter nacional dels catalans.
1
Bacoretta
Deu ser el Garcia Margallo del Vaticà.
0
ELISENDA DE MONCADA
Deu ser un "adoctrinat" de la COPE,,dels que diuen dismuladament que les dones teneN que estar a casa i al servei dels marits, estem al segle XXI,no al XVII¡¡com s'atreveixen?mes val que netegin de pederastes i els castiguin en lloc de protegir-los i enviar-los a altres llocs per seguir fent mal,us recordare una cita biblica, adaptada al moment:"ALS CATALANS EL QUE ES DELS CATALANS I A DEU EL QUE ES DE DEU" el que fem a casa nostra, no n'heu de fer res.
0
D'una vella csa
@ Cristià per la independència , "Preparem material escrit" . On es pot recollir?, perquè tant el discurs polític de Fratini com l'actitud de desarralament de l'arquebisbe Omella i la seva tolerància amb la COPE i 13tv, són comportaments polítics de control de les persones, que no tenen res a veure amb l'esglèsia catòlica ni amb la fe cristiana, són adoctrinament hereu de la dictadura franquista. Intolerable!.
0
raymund
Pel que sembla hi ha certes institucions maselles a aprendre i treure lliçons de la història. Encara no ha rebut prous garrotades al llarg dels segles l'església catòlica per haver-se posat allà on no le pertocava i que no era la seva funció ? Què té a veure la unitat d'Espanya amb l'evangeli ? La unitat d'Espanya té a veure amb la ideologia i l'estatus -poder- d'aquest personatge !
0
Observer
La unidad de España ya aparece recogida en el Génesis, inmediatamente después que Yahvé cresea el mundo y separase la luz de las tinieblas. Antes que el sol diera vida al planeta y los animales crecieran y se multiplicaran, la España unida ya existía y Esperanza Aguirre y Aznar eran los profetas que predicaban la unidad indisoluble, irreversible, irrompible, inextricable de España. Hossana al Señor !
0
Sobira
A l'estat espanyol també tenen vinculada l'església la famosa conferència episcopal espanyola de Franco i els borbons espanyols Espanya es la mateixa que fa 300 anys
0
Piitxolí
Vet ací la bonhomia, la cordialitat, l'obertura, del Papa Francesc; és tant receptiu a la voluntat dels catalans com a la dels homosexuals dins de l'Església. El Nunci no pot dir sobre aquest tema res que no hagi rebut el vistiplau del Papa. El Vaticà ens reconeixerà si aconseguim ser independents, però no farà res per afavorir la nostra independència.
1
cRISTIÀ PER LA INDEPENDÈNCIA.
A l'ANC del Carrer Marina tenen fulletons molt interessants. Aneu i demaneu. RECORDO UN DELS DIES QUE EREM A LA PORTA D'UNA ESGLÈSIA, I UN DELS QUE SORTIA ENS VA DIR: "aqui tambien?" tot empipat. No cal que us digui, que els vincles de la meva esglèsia amb el feixisme, encara son ben forts. Mal que em pesi.
0
ENRIC
NO VA PASAR A CATALUNYA,QUE UN BISBE VA TENIR DE MARXAR,PERQUE ELS SEUS GERMANS BISBES LI VAN DONAR L'ESQUENA ¿PREGUNTO?LA TRIA ERA ENTRE FANCO I GERMA. ¿PREGUNTO?L'ESGLESIA ES AMOR.¿PREGUNTO?
1
raymund3
El dia que el vaticà va canonitzar Escriva de Balaguer (fundador de l'opus Dei) vaig decidir d'abandonar l'església catòlica. Si no ho hagués fet aleshores, ho faria ara després d'escoltar aquest personatge !
1
Cristia que vol ñ'excomunició del OMELLA DE SATANAS
Omella continua amagant i protegint al miserable Herrera que ens roba a Caritas, per quin motiu Omella? Caritas es Crist, Herrera i Omella sou el diable, l'odi, el genocidi i la miseria dels pobres. Omella, no ets cristia, ets un miserable DIABLE
1

envia el comentari