Cornellà, alcalde de Celrà: “Madrid vol provocar un enfrontament entre la societat i els Mossos”

La CUP no es presentarà als jutjats, tal i com ha ordenat la Fiscalia, que ha cridat a declarar els alcaldes que s’han compromès amb l’1-O
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, davant l'ajuntament l'11 d'octubre del 2016 | ACN

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que obrin diligències d'investigació respecte a la llista d'alcaldes catalans que se sap que estan col·laborant en la preparació del referèndum d'autodeterminació del proper 1 d'octubre. En el cas que no compareguin quan siguin citats pels fiscals, s'ordena als Mossos d'Esquadra que duguin a terme la seva detenció.

 

Els alcaldes de la CUP, que en són una trentena, ja han avançat que no aniran a declarar davant la Fiscalia. “Tenim clar que això és una escalada més en aquesta violència de l’Estat espanyol contra els que defensem el referèndum i la democràcia. Però la nostra resposta serà obeir el mandat democràtic que ens va donar la ciutadania i que es pugui votar”. Així s’expressa en declaracions a El Món l’alcalde de Celrà, el cupaire Dani Cornellà, que deixa clar que “no té cap justificació que ens facin anar a declarar, perquè coneixen tota la informació, hem explicat públicament què farem l’1-O, tenen les actes del ple i tenen també el decret polític de suport al referèndum”.


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero | ACN

 

Per tant, relata Cornellà, si arriba una citació judicial, no en faran cas. “Que ens vinguin a buscar i ens portin allà on creguin, però nosaltres voluntàriament no hi anirem. A mi em trobaran a l’Ajuntament treballant, amb la meva família a casa o fent actes de campanya pel referèndum”, ha reblat l’alcalde de la CUP.

 

Al seu entendre, el fet que la Fiscalia també demani expressament que siguin els Mossos els encarregats de traslladar als jutjats els alcaldes que no es presentin voluntàriament en ser citats, és una estratègia molt pensada de l’Estat: “Busquen la confrontació entre la societat, és a dir, la gent del carrer i els representants polítics, i el cos de Mossos d’Esquadra. Ens volen posar contra les cordes i que nosaltres mateixos ho dinamitem tot perquè desconfiem de nosaltres mateixos. Madrid ens vol dividits i enfrontats, perquè la imatge normal hauria de ser que ens detingués la Guàrdia Civil o la policia espanyola, i no pas els Mossos”.

 

Sobre què haurien de fer els Mossos si reben ordres d’actuar contra el referèndum i els alcaldes, Dani Cornellà ha dit que “cadascú sap quin paper juga i com ha d’actuar, però ningú no aturarà el referèndum”. “Si ens venen a buscar els Mossos”, afegeix l’alcalde de Celrà, “hi aniré obligat”. De fet, Cornellà reconeix que va signar el decret d’alcaldia de suport al referèndum tot i l’advertiment legal que va fer la secretària de l’ajuntament, “perquè és la seva feina”, el mateix que pensarà en el cas dels Mossos, “si decideixen acatar la justícia polititzada que ho facin, és la seva feina i és legítim, però jo tinc clar que a nosaltres ens ha triat la gent”, conclou.
Comentaris
Democratics
España un pais dictatorial i policial dentro de europa Puede la union europea permitir esta aberrante anti democracia de españa
Confrontación?
Divididos?, Que se lo crean ellos, ya lo intentaron después de los atentados ... Los Mossos son gente del pueblo, de nuestro pueblo, de Catalunya, como nosotros.
Joan Girona
Tot el meu suport al Sr. Cornellà i a tots els batlles de la "llista" del fiscal.

envia el comentari