Collboni creu que turismofòbia i referèndum no seran obstacle per acollir l'EMA

El segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | Europa Press

 

 

El segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha descartat que accions de turismofòbia i el referèndum puguin convertir-se en obstacle perquè la capital catalana aculli la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès), ha dit en declaracions a Europa Press. En preguntar-se-li per aquesta qüestió, Collboni ha tancat files a favor de la que ha situat com a "millor candidatura", després que es fessin públiques les condicions tècniques dels 18 països de la UE que han sol·licitat acollir l'agència, una vegada el Regne Unit surti de la Unió Europea.


"Jo crec que que les tres administracions han demostrat 100% coordinació a tot moment", la qual cosa ha considerat bastant inèdita en l'actual context polític. "Evidentment, a ningú se li escapa el context polític en el qual està Catalunya, això és obvi, però no és un factor que hagi de fer perillar una candidatura que és la millor", ha defensat Collboni. Ha subratllat que la ciutat compta amb tots els requisits que demanava l'agència i la Comissió Europea a nivell d'activitat, de clúster, d'investigació, de sistema sanitari públic, d'edifici icònic reservat i el favor dels treballadors de l'EMA que en una enquesta interna han assenyalat la ciutat com a favorita.

 

"Candidatura enllestida i preparada"

 

Segons Collboni, es tracta d'una candidatura enllestida i preparada", que ara entrarà en una altra fase que no és tècnica i que es reserva a la diplomàcia dels estats. "Ara hi ha una part que no té res a veure amb ser la millor candidatura, que ho és, sinó que té a veure amb els equilibris interns dels països europeus", ha observat.


I ha afegit: "Veient el que presenten la resta de les ciutats, encara em reafirmo més en què som la millor candidatura", ha insistit Collboni orgullós de la complicitat teixida entre les tres administracions. En aquesta fase, ha demanat mantenir la unitat de les administracions i de la societat civil en el projecte, que va manifestar la seva aposta pública pel projecte en un acte en què van participar més de 200 empreses, institucions i personalitats.Comentaris
fu man txu
En Collboni barreja pastenagues, matematiques i sobrassada. Calladet, no sembles tonto. Quan parles, veiem que la nostra intuicio es confirma. No hi ha socialistes inteligents. Defensar el federalisme es com defensar que la humanitat ve d´Adam i Eva.
0
vergonya
vergonya que aquest personatge representi als barcelonins quan va arribar a candidat comprant els vots dels pakistanessos. Aixó és un frau.
0
Se'l veu feliç
gaudint de la bicoca conjuntural. Barcelona li importa un nap! I Catalunya, menys.
0
Corcó fluix
A les característiques comunes que té amb la Colau (caspanyolista, trepa, vividor, triler...) Collboni hi afegeix una altra genuïnament pròpia: ser curt de gambals. I, per cert... a aquest duet impresentable sí caldria escombrar-lo... i com abans millor, sense esperar a l´1-O.
0
Antiga i barbuda
Aquest sí que hauria d'estar a la Paperera de la Història.
0
Pep
la màfia del PSC si pot ser un obstacle.
0
pita pita
El pitjor obstacle es la puta mafia sociata enquistada a l ajuntament.
0
Clar
Com es pot ser tan demagog. Es pensa el Sr Collboni que els altres ciutadans son idiotes? Aquesta es la reserva intel·lectual del PSC-PSOE? Semblen polítics del Movimiento del final del franquisme formal. Per això fan tanta pinya amb els hereuets fraquistes del PP.
0

envia el comentari