Colau vol "fer net" amb el contracte del túnel de Glòries

L'alcaldessa avisa que entrar en una "guerra de modificats" suposaria la judicialització i una aturada de les obres com la de la Sagrera
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apostat aquest divendres per "fer net" amb el túnel de Glòries i acabar amb "qualsevol ombra de dubte" sobre el contracte. I és que a més dels retards i dels sobrecostos, l'alcaldessa ha recordat que aquesta obra està esquitxada pel cas 3%, "que vincula l'adjudicació d'obra pública amb el finançament de CiU".


Al seu parer, la millor opció és la rescissió, perquè "entrar en una guerra de modificats" suposaria una possible judicialització del cas i una aturada de les obres "molt més llarga", com la de la Sagrera, ha dit. En declaracions als periodistes, ha apuntat que en converses informals, les empreses constructores ja estan plantejant sobrecostos "que no estan justificats".


Després de demanar un canvi de regulació perquè es prioritzin els criteris tècnics i no econòmics a l'hora d'adjudicar obres, Colau ha apuntat que el govern municipal és el primer interessat a resoldre de la millora manera possible la situació de les obres del túnel de Glòries, de les més complexes que estan plantejades a Barcelona i que són fruit del mandat anterior.

 

Al seu parer, el que cal ara és "fer net i posar llum sobre qualsevol aspecte dubtós" del contracte, tenint en compte que està sota sospita de cobrament de possibles comissions per finançar CiU.

 

En aquest sentit, davant les crítiques del Grup Demòcrata per la manca d'informació del govern sobre aquesta operació, Colau ha recomanat al PDeCAT que sigui "prudent" quan fa declaracions tenint en compte que és el "responsable directe" de l'adjudicació i que aquesta està judicialitzada, implicant persones vinculades amb CiU. En aquest sentit, ha opinat que haurien de sumar-se a les accions que suposin "fer net" precisament per "demostrar que estan per la màxima transparència".

 

Ha defensat la rescissió perquè l'alternativa, ha dit, és una "Sagrera II" i entrar en una "guerra de modificats" on el consistori ja sap, per les converses informals que ha mantingut amb les empreses constructores, que es plantejaran sobrecostos "que no estan justificats", ha dit l'alcaldessa, que ha pronosticat la intervenció dels tribunals i una aturada de les obres molt més llarga que si es licités un nou contracte.

 

Colau ha remarcat la necessitat d'actuar amb consens, i per això s'ha convocat una comissió extraordinària d'Urbanisme, però també amb diligència, tenint en compte que és ara el moment per aturar o no les obres, ja que encara no s'ha començat la feina sota els dos túnels de l'Adif.

 

De tota manera, també ha volgut subratllar que les obres a Glòries no s'aturaran, perquè "són molt més que un túnel", i impliquen també actuacions com el parc de la Canòpia o habitatge social.Comentaris
bol
Bona pensada, Sra. Colau: aprofiti això de "fer net" per recomanar la dutxa diària (a més d´un del seus companys i companyes els hi convé). .................... PD: si no pot ser diària, al menys un parell o tres vegades a la setmana.
2
Bepo
Colau, vas pel premi Goya o el Nobel amb les treves derives. Penso que a no tardar molt en Rajoy et fitxarà per netejar el PP. Quines pallassades.
1
Pep
Realment l'Alcaldessa i la Regidora no en tenen ni idea del que estan dient. Quanta ignorancia.
0
COLAU, no vals ni 5 centims d'euro, llufa comunista
COLAU, te capacitat per passar el motxo? COLAU I CIA, banda de tontitos, tontitas y chorizos de DESC camorra comunista del pajaro Jordi Borja, alcalde clandestino de BCN
0
caesar
Colau y Picharelo , ¿cual era el endeudamiento del Aymto. de Barcelona al asaltarlo vosotros y el resto de la banda? y podéis decir el actual.. Ah no lo queréis decir .. otro DESC ?
0
Rebec
interpreteu la xerrameca de Colau & cia. : fer net vol dir: fer un túnel nou enfocat cap a les seves "finances" ?
0
Alex
Sra Colau, podria aprofitar per fer net d'enxufats i familiars a l'ajuntament, i fer més creïble el populisme per a analfabets que ven
0

envia el comentari