Catalunya lidera les esmenes socialdemòcrates al Congrés Nacional de C's

S'han presentat unes 900 esmenes per mantenir el "socialisme democràtic" a l'ideari, la majoria a Catalunya
El secretari d'organització de la formació taronja, Fran Hervías | Europa Press

Els afiliats de Ciutadans a Catalunya són els que més esmenes han presentat per reclamar que el partit mantingui el seu perfil socialdemòcrata, de cara al Congrés Nacional que es celebrarà del 4 al 6 de febrer a Madrid. Precisament, en aquest Congrés es votarà una ponència ideològica promoguda per la direcció per eliminar les referències al "socialisme democràtic" de l'ideari.


Ho ha posat de manifest aquest dimecres el secretari d'organització de la formació taronja, Fran Hervías, des del Parlament. El portaveu de C's ha avançat que s'han registrat unes 900 esmenes de militants que es centren en la necessitat de mantenir la socialdemocràcia a l'ideari. 

 

El document que posa les bases ideològiques del partit proposat per la direcció i que es votarà al congrés nacional a través de la ponència de valors, va estar a punt de ser tombat en una reunió del Consell General que es va fer a mitjans desembre per l'ala socialdemòcrata del partit, però finalment la proposta va guanyar per tres vots de diferència. A més, la majoria de membres d'aquest Consell General procedeixen de Catalunya, on Albert Rivera va donar a llum el partit.


"El debat fort sobre la socialdemocràcia està a Catalunya, a la resta d'Espanya el soroll és mínim", ha revelat Hervías. En aquest sentit, ha el secretari d'organització de C's ha clarificat que fora de Catalunya es parla més d'"estructura o estratègia".

 

De les 900 esmenes que s'han presentat, s'elegiran una vintena per a cada una de les tres ponències, que seran les que finalment s'abordaran al congrés nacional: La resta se sotmetrà a una votació entre la militància i les 15 amb més suport --cinc per a cada una de les ponències-- s'afegiran a les 20 seleccionades, per la qual cosa en total es votaran 25 per cadascuna de les ponències.Comentaris
Ramon
En el nostre Gran Parc Temàtic Progre, ser socialista és ser "de dretes". I ser socialdemòcrata és ser "facha". Pocs mestres d'escola pública no ho veuen així. I directors d'escola, cap.
xup
no ho tinc gaire clar es socialdemocrata o nacionalsocialisme, pens-ho qu,es mes aviat el segon
A xup
es "qualsevol cosa mentres pugui trincar", es el que hi ha hagut sempre a espanya, d'aqui aquesta necesitat que tenen de mantenir "lo que nos une" ja que amb un estat amb una mica de transparència tot el nivell de corrupció i opacitat que hi ha avui en dia no seria possible
C's = corruptes
Podrien possar un punt per estar a favor obertament de Franco, segur que tindria molt d'èxit entre aquesta colla de feixistes.
Stalin Amorgan
Deuen ser ex-votants del PSOE adoctrinats en la creença que els castellans tenen dret a colonitzar allí on s'escampen i és d'esquerres a més
Ramon
Sempre he dit que Colono's és més aviat d'esquerres. De fet, tots els que van crear el partit eren d'esquerres. Tots. No crec que hi hagués ningú que no fos d'esquerres. Però també he dit sempre que la ideologia els era el de menys. Era irrellevant. I precisament perquè era irrellevant, s'han anat movent en un sentit i l'altre per fer-se un espai. No, aquest partit no neix al voltant d'una ideologia sinó per anar Contra Catalunya amb una ferocitat que el PSC ja no els la satisfeia.
RHC
Si es que a C's hi ha alguna branca social-demócrata crec que no heu triat el partit adeqüat. La part social cau de petac, amb el que opinen els vostres liders conversos al IBEX-35, i per part de la democràcia, cau de petac, per als que volem un Referéndum, Jo canviaria de partit. Esteu equivoctats del tot. Ara bé. si sols os uneix amb ells pretende l'aniquilació de la cultura catalana, crec que esteu errant de pais. Via fora, que ja falta poc.

envia el comentari