Carles Ruiz (PSC) defensa que una "majoria" de catalans aposten per la reforma federal

Col·laborar amb l'1-O "seria com si les primàries del PSOE les organitzessin els ajuntaments"
Carles Ruiz (PSC) defensa que una "majoria" de catalans aposten per la reforma federal | Europapress

 

L'alcalde de Viladecans (Barcelona) i nou membre de l'Executiva del PSOE, Carles Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que "una majoria" de catalans aposten per la reforma federal de la Constitució i no per la independència. Ha destacat que el Congrés del PSOE d'aquest cap de setmana ha servit per "reforçar" l'aposta del partit pels compromisos de Granada sobre la reforma de la Carta Magna. També ha destacat l'aval "majoritari" del partit que lidera Pedro Sánchez per la plurinacionalitat d'Espanya, i ha reivindicat que el PSOE aposta per un diàleg que porta molt més lluny que l'actual enfrontament Generalitat-Estat.


Ruiz ha defensat que el PSOE que surt d'aquest congrés cercarà fer polítiques "radicalment diferents a les que està fent el PP", encara que no s'ha pronunciat sobre si es materialitzarà en una moció de censura al president espanyol, Mariano Rajoy. L'alcalde ha dit que de moment el seu partit treballarà per impulsar una "agenda de canvi" cercant articular majories amb la resta de grups del Congrés que comparteixin la necessitat de combatre els populars.

 

Preguntat per si els ajuntaments del PSC col·laboraran amb el referèndum de l'1 d'octubre, ha insistit que només actuessin "d'acord amb la llei" i no seguint iniciatives que estiguin al marge. "Si és una proposta de part --el referèndum-- seria com si les primàries del PSOE les organitzessin els ajuntaments", ha resolt Ruiz, un dels tres membres de l'Executiva que són del PSC juntament amb Núria Parlon i Paco Boya.
Comentaris
Vigia
Com ho sap? Ha fet un referèndum ell solet? Una mica més de seriositat i respecte, PSC!
0
Pitxolí
Ruiz ja sap el que volem els catalans. Si ho sap en això del referèndum, també ho de saber en qualsevol altra contesa electoral. Ja no caldran, doncs, despeses electorals de cap mena. D'ara endavant només caldrà preguntar al pitonís Ruiz. ¡Ho haguéssim sabut abans!
0
Abderraman
Guaita, tu!, aquest perla ja ha fet el seu referendum.
0
PINTAMONAS
¡ PERO QUE DIU AQUEST PAYU,! ¿ QUE UNA MAJORIA DE CATALANS VOLEN RÉFORMA FEDERAL ? ¿ com pots di el que dius, que no veus que aixo es fer volar coloms ? ELS DEL TEU PARTIT TAMPOC LA VOLEN AQUESTA REFORMA . ¿ AS SENTIT ALGU DEL p.s.o.e. QUE LA VULGUI ? I AQUETS SON ELS QUE MANDAN AL P.S.C. O NO ESTAS AL APARATO, CHICOT, I QUI MANDA, MANDA
1
Un senyor anticsa
Sap llegir i escriure?
0
RTR
Si tan segur estas perque no fem la comprovacio votant? Recorda1 d'Octubre es la data. Ajuntant PS(C?), PP i C's total quatre gats pel no. Botiflers!!
0
RTR
Això no t'ho creus tu "ni jarto vino". Com vols que s'hocregui la gent assenyada? Colla de venuts!!!
0
Pastoret
I qui es pensa aquest que ha pagat la campanya de la Susanita? No es van fer servir els locals dels ajuntaments caciquils? No podem dir que aquest personatge no conegui la realitat catalana, per tant actua de mala fe. Compte amb alimentar aquesta fera, un dels ideòlegs del pla B sociata en cas de independència.
0
Enlloc de xarrar tan fem el referendum i ho sabrem ,colla de listillos.
0
Sí, tot ple de federalistes ...
per això mateix el PSC és majoria a Cat.
0
Quina pena
El problema principal que hi veig és que no hi haurà reforma federal de cap mena, almenys aquest segle, a Espanya. Ni el PP ni el PSOE ni C's volen. De fet possiblement ni Podemos voldria si arribessin a governar.
0
Pastoret
Allò preocupant és que l'independentisme no tingui pla B, i per un grapat de vots botiflers com els d'Unió dues terceres parts del país quedin sota el mandat de les turbes de Llefià i Viladecans. I en Baños i en Fernández tan contents. Ho hem canviat tot per satisfer la Cup que van ser els únics en no adonar-se que el 27-S va guanyar el Sí.
0
Ramon
Molt mal fet, sociates, apostar és ludopatia, contamina el pa, causa talls de llum i omple butxaques poc honorables.
1
Jordi Estelada
I aquest pallús com ho sap q hi hauna majoria de catalans a favor de la utopia federal? No recordo haver vist cap gran manifestació a favor de l'estat federal i sí centenars de milers de catalans manifestant-se a favor de la independència! Gent del psc: esteu acabats, ni les vostres mares us votaran!
0
Vicenç Ramoneda
Els enganya "tontos" ja han dit la seva "parida" setmanal. Apa, doncs! El xumet a la boca i a fer nones!
0
Un altre visionari
De quina reforma parla? De la que l'Estat Espanyol està format per Nacions, Nacionalitats, Nacions Culturals, és un estat "Federal" mes centralitzat i unificat on no es respecten els drets ni la llengua dels seus habitants. Si tenen ja una proposta ( mira que han tingut temps per persar quelcom) que la presentin i es vota al referèndum de l'1 d'Octubre. És l'única manera de poder-nos comptar. Pel que sembla aquest amant de la democràcia ja ho ha decidit sense deixar-nos votar.
0
Jordi Comasobirana
El federalisme del PSC-PSOE és perquè sembli q canvien alguna cosa per tal q tot continuï igual, o sia, perquè aquests politicastres mantinguin la poltrona i segueixin embutxacant-se a costa de la població analfabeta q per això els vota.
0
Joan Girona
I tant! És la "majoria" que us vota a vosaltres. Per cert, com ho ha deduit això, que heu fet un referéndum il·legal? Dades objectives senyor: "La majoria de catalans no vota al PSOE"
0
ton
Però veient els quatre gats que els voten, Com pot arribar a aquesta conclusió? Mira, votem i ens traiem de dubtes
0
Sobira
Això es mentida ens volen retenir per la força això de federalisme a l espanyola es una estafa que es federin la resta que quedi d Espanya i deixin Catalunya en pau nosaltres tenim un camí marxar definitivament d Espanya no som nens som adults i nosaltres ja sàpiguen ho que tenim que fer no volem mes engrunes volem pa sencer i català pedro Sánchez segon Zapatero ningú partit espanyol no te credibilitat independencia
0
Ramonet
Definitivament,aquests de l'ala esquerra del PP són com els de la Colau:a falta d'arguments,excuses...
0
Marc
Jo m'ho devia perdre. Quan es va fer aquest referèndum? Que algú digui que la majoria vol una cosa és que ho deu haver preguntat a tots, no? a mi ningú m'ha preguntat res ...
0
ja si
i de que tracta, com puc apostar per alguna cosa si no la conec? ho dius per enquestes? quines? llepons
0
JavierTarraco
Otro engaña bobos, reforma federal ¿? el Congreso lo debe aprobar por mayoría 2/3,se pondrán de acuerdo con PP, C’s para sumar junto con Podemos…. Iluso... entonces acuerdo fiscal como estado federal, pasta solo para defensa, y algo de solaridad …. Este vive en Alicia el País de las Maravillas, mientras los catalanes enviemos el 95%, y solo nos devuelvan el 60% y con retraso y alevosía… Ya nos federaremos cdo. Seamos independientes, si queremos
0
Ja han sortit els pallassos!! Había una vez ...un circoooo!!!
De moment siguem lliures, i quan muntin un estat federal (per allà l'any 3000) ja veurem si ens hi associem
0
Trucafort
PPsoe = marca espanya. Voteu república catalana, voteu independència
1
Inde
No se lo cree ni él , la cuestión es intoxicar . Reforma que no se ha visto ni se verá .Todo menos votar.
0
ernst
els que estan per la reforma federal, es poden classificar en dos grups, els que ho creuen de bona fe, el qualificatiu per aquestes persones es el de estupidesa o imbecillitat, i els que no s'ho creuen perquè nomes creuen en la "unidad de destino en lo universal"
0
Jaume (Poble Sec)
Aneu mal fixats: La majoria es la que reflecteix? la darrera convocatòria pel Parlament, a on hi ha Majoria Independentista, amb el mandat explícit, que el Govern du a terme, de treballar per aconseguir la proclamació de la República Catalana, que es el que exigeig aquesta Majoria. Vos esteu molt mal informat, o bé mentiu conscientment. Ambdues variables us fan quedar com un pallús. Vès que no esteu mal informat: Que llegiu el Periódico, o el Pais, o LV?
0
fu man txu
Hi ha gent que quan parla no se sap si estan borratxos o no degut a la quantitat de tonteries que diuen....
0
Viladecans
CARLOS Ruiz obliga a sus simpatizantes a pasar lista de los que sabe que le votan en cada una de La elecciones. Tienen una lista y van marcando quien ha ido a votar. Si alguien no ha ido, les llaman por teléfono y les obligan a ir, si no van hay REPRESALIAS. Se cortan ayudas del ayuntamiento. UN MAGIOSO DE MUCHO CUIDADO.
0
Capsigrany
Fumat, begut o comprat?
0
Sergi
Com ho saps això de la majoria dels catalans?. Ho has preguntat? Ho has somiat? o t'ho has inventat directament?. Jo apostaria per preguntar-ho a la ciutadania llavors tindràs dades certes. Nació catalana i sobirania esCanyola?. Una nació té sobirania pròpia i el que vols és que la nació esCanyola estigui per sobre de la catalana. Proposes el mateix que tenim ara però amb colorins i música. Pedro, Catalunya no és la garrulàndia a la que estàs acostumat a dirigir-te.
0

envia el comentari