'Bloomberg' reparteix culpes per l’1-O i demana "prudència" a Madrid

Considera que el govern espanyol ha de "persuadir" l'independentisme abans d'"amenaçar-lo"
Diada 2017 a Barcelona | JORDI BORRÀS

 

Prudència és la principal recomanació que Bloomberg fa al govern espanyol en plena escalada judicial i policial contra el referèndum de l’1 d’octubre. En un article editorial publicat aquest dijous el mitjà convida el govern de Mariano Rajoy a “persuadir abans que amenaçar el sentiment independentista, en la mesura que sigui possible”. “L’important ara —diu— és evitar inflamar més les passions”.

 

El mitjà considera que a la situació actual s’hi ha arribat per “una combinació tòxica de frustracions, mite nacionalista i mala gestió per part de Madrid”. Bloomberg es mira el referèndum amb mals ulls i sosté que el Govern català “s’ha burlat de la llei” en convocar-lo. A més, va més enllà afirmant que Carles Puigdemont “està enganyant els catalans —de la mateixa manera que els defensors del Brexit van enganyar els votants britànics— en afirmar que la secessió seria indolora”.


Ara bé, Bloomberg, que reparteix culpes, adverteix que la independència “seria un greu risc econòmic per Catalunya” i opina que “Madrid ha gestionat malament la qüestió, desestimant queixes legítimes”.

 

En l’article, el mitjà considera també que “la ironia d’aquest conflicte és que és innecessari” perquè, segons diu, el suport a la independència “ha caigut últimament al voltant del 35%”, fet que relaciona amb “l’esgotament” i l’exemple del Brexit que “està lluny de ser engrescador”.
Comentaris
catala emprenyat
Aquesta 'agencia de noticies' d'on treu el 35%, és que ja ha fet un referendum i ja sap el resultat, perquè jo no he votat, o potser li ha dit algun amic de madrid que té les 'competències' per saber el que pensa Catalunya??? Pensaba que era una agència seria mentres no podia comprovar les dades en les que es basava però ara que si se de què parlo veig que de seria en té ben poc. Deu estar al servei de 'la corona'
pedret
Be. Imaginem que Catalunya fa un pacte en l'estat espanyol es segur que espanya no al complira, com sempra a fet. En aquesta premisa jo dic INDEPENDENCIA.
sometent
Claro claro....
el ridícul de caspaÑa devant el món!
Només votant ja hem guanyat! caspaÑa queda com el qu'és, un regim postfranquista autoritari que no sap tractar "els assumptes interns". Gracies a Rajoy assol·lirem la llibertat.
Copal bot
El deute monstruós és del reino de españa. En tot cas ens deuen molts diners a els catalans. ll*ll
Anem a la nostra
En general l´status quo internacional (grans bancs, multinacionals, estats, institucions internacionals) preferiria que Espanya pogués arreglar el problema sense que es notés massa. Una repressió lleugera que no fes gaire soroll trobaria una resposta complaguda de l´stablishment internacional. Una repressió a la turca els incomodaria, perque aixecaria la llebre de l´opinió pública internacional. Els catalans els hem d´incomodar, perque ens tenim a nosaltres i prou, i ningú ens ajudarà.
Prudent
Es passa un xic de llest, ningú ha dit que les independències son gratis. A la americana ve ser dramàtica, Però si parlem de política democràtica, sempre mana el que te més vots. O no?.
Gebre
O no estàn massa al dia, o no hi volen estar.
bahhhh
Segur que el Brexit hi té molt a veure. Uns altres que tenen els ulls tapats! Oh serà que tenen por de la independència d'Escòcia?
Jordi
Segur? 35% i si votem?
Independència
Bloomberg hauria de saber que l'estat espanyol, es burla i aixeca la camisa als catalans des de fa més de 3 segles. Un exemple recent, l'"abogacia del estado" espanyol considera que la Generalitat Valenciana no és pot adreçar per escrit a la Generalitat de Catalunya, en la nostra llengua, i que ho ha de fer sempre en espanyol. Ja n'estem farts.
Jose
Recomanen que Espanya inverteixi una mica més en infraestructura i que afavoreixi la mobilitat dins del territori, amb el clar objectiu de diluir la identitat catalana. quina por d'article.
No paguem mes impostos a escanya, vaga general ,tots al carrer per fer saltar el dictador rajoy i tota la cova d,ali baba
De mite nacionalista cap
Si els Estats Units estiguesin invadits per un altre país i maltractats per 400 anys, vostés es pensen que als americans s'els oblidaria qui son? Ai els mercats!
Esteu comprats i ho sabeu
Aquests son els de interneconomia oi?? Disfressats.
s'agafa abans a un mentider que un coix
I com sap el suport a la independència si no s'ha fet el referèndum?

envia el comentari