Benet Salellas: "Esperem i confiem que els Mossos estaran al costat de la ciutadania"

La CUP avisa en l'inici de campanya que "l'Estat espanyol i l'Estat francès són incompatibles amb la llibertat dels Països Catalans", i crida a votar l'1-O per "començar a reconstruir la nació"
Acte de la CUP pel sí al referèndum, al Fossar de les Moreres | Gemma Aguilera

 

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha encarregat al cos “la instrucció de les diligències policials que corresponguin per donar compliment a la instrucció 2/2017” de la Fiscalia, investigant els preparatius del referèndum. Ho ordena en un comunicat intern emès el mateix dia en el qual ell i els seus homòlegs de Policia Nacional i de Guàrdia Civil han rebut la instrucció en comparèixer a la Fiscalia Superior de Catalunya per lliurar-se-la. Davant d'aquesta situació, la CUP ha aprofitat un acte al Fossar de les Moreres per enviar un missatge en positiu a la policia de Catalunya: "En aquest embat democràtic cadascú ha de decidir en quin costat està. De moment, ja sabem on són els del tricorni, i esperem i confiem que els Mossos estaran al costat dels drets civils i polítics de la ciutadania", ha assegurat el diputat Benet Salellas. De fet, la CUP no carrega directament contra la policia de Catalunya, però sí que li envia un missatge clar, o està al costat de la Guàrdia Civil obeint l'Estat, o està del cantó de les institucions catalanes obeint la llei catalana. 

 

En aquest sentit, Salellas ha volgut fer una constatació: "El que podem dir és que hem vist que qui ha vingut a escorcollar diaris i han començat a coartar drets civils són els tricornis de la Guàrdia Civil. En una situació d’excepcionalitat democràtica en què els directors de mitjans de comunicació reben notificacions, s’envien querelles a la Mesa del Parlament i al Govern, la nostra principal preocupació és que les institucions catalanes estiguin al costat dels drets civils", ha afegit Salellas, conscient que els Mossos són una institució. 


Salellas ha fet aquestes declaracions en el marc d'un acte previ a la campanya del referèndum, en què també s'ha llegit un manifest de forma simultània a les capitals dels Països Catalans per reivindicar que el procés d'emancipació nacional no s'acabi només amb Catalunya. El manifest assegura que amb les urnes de l'1-O "hem obert un camí que més tard o més d’hora seguirem la resta del país, perquè la independència de Catalunya és un pas més cap al nostre projecte feminista i socialista". 

 

Pel que fa a la polèmica sobre si Colau facilitarà l’obertura de col·legis electorals, Maria Rovira, regidora de la CUP-Capgirem Barcelona ha dit a l’alcaldessa que “qualsevol ajuntament del canvi ha d’obrir els col·legis, i si no ho vol fer, que en doni les claus, perquè no fer-ho és posicionar-se al costat dels que trepitgen els drets del país”.

 

 
Comentaris
ojalá !!
!!!! Dons....esperem i confiem que els Mossos estaran al costat de la ciutadania ajudan a fer un referendum totalment i-legal !!
muy facil.
El Sr. Trapero lo tiene oscuro: o el juzgado lo investigará o sus superiores lo cesaran..
verdad que si indepen ???
Los discrepantes acaban en la cuneta. solo hay sitio para los puros de pensamiento.
esto parece 1936
Entre el caudillo Puigdemont y la Forcadell, que se le ha puesto cara de Arias Navarro, algo deben de estar agonizando....
Benito Salillas
El jefe de los Mossos acata la orden de la Fiscalía y ordena investigar los preparativos del 1-O
aviso
impugnado por el TC Si alguien recibe datos personales de la Generalitat para un referéndum , puede y debe denunciarlo amparándose en el articulo 20, apartado 7ª del Código Penal, considerando los datos de carácter personal han sido obtenidos de forma ilícita, solicitando la cancelación inmediata de los mismos de todo archivo informático obrante en poder de la Generalitat reservándose el derecho de denunciar la vulneración de mi intimidad personal ante la agencia Española de Proteccion de Datos
ja ja ja !!!
Pobre Trapero, al final haurà de ser ell, el que hagi de empresonar a Puigdemont. Ironies del destí.
uffffff!!!
Se imaginan ustedes una sociedad gobernada por los de la cup....????
una pregunta
Señor Trapero , si no tengo impresora en casa ¿ puedo votar con una papeleta hecha a mano ?
a ver !
Si Jose Luis Trapero acata la ley el TC como se lo exige su trabajo......sera cesado inmediatamente.....el Regim Catalá es aixi...!!!!
gracias de antemano
Sr. Trapero, Ud como buen policia nos podria comentar si la Generalidad de Cataluña ya tiene los resultados del 1-O pero esperará al 2-O para hacerles públicos ??
Benito....Benito.....
"Esperem i confiem que els Mossos estaran al costat de la ciutadania" a ver Benito : de la ciudadania o de 450.000 ciudadanos adoctrinados o de 7.450.000 ciudadanos, explicate !!
Policia
La policia tiene QUE garantizar la seguridad de los ciudadanos sean 7.450.000 o mas vale. Nada de especular la ironia de los 450.000 Pero en este pais Spain ven la democracia a la española Lo entiende vos que pide que se lo espliquen
Este es bobo, bobo.
Ahora esta podredumbre, rompe mobiliario urbano, quieren ser amiguetes de los Mossos; cuando los apedreban, era un juego de niños.
Ayla
Entre els principis ètics d'actuació dels mossos d'esquadra hi ha els d’oportunitat i proporcionalitat. Per això, malgrat l'ordre de la fiscalia, per evitar mals majors, no faran res que impedeixi votar a la ciutadania amb total normalitat. La foto d'un mosso retirant una urna no es produirà
Joan Jaume
Ajudem els mossos a ser simpàtics Si teniu caixes que semblen a urnes o urnes decrèpites ( associacions, sindicats...) si teniu paperetes de prova, mal tallades o tacades, els fulls relatius al referèndum que han sortit malament, cartells caducats les deixeu a la porta dels Mossos als horaris d’oficina i sobretot només als Mossos. Per la P.N. o la G.C. podeu fer córrer que hi ha material al fons d’una cova, al cim d’una muntanya, al fons d’un pou, dins una casa abandonada ....
Âvia
Al del "Aviso": Al Gobierno jo no li he donat permís perquè retinguii les meves dades. I prou que ho fan .

envia el comentari