Barcelona inverteix més d'1,6 milions d'euros en la superilla del Poblenou

El Grup Demòcrata demana la concreció dels contractes i denuncia que aquesta prova pilot és un "pou sense fons"
Una part de la superilla del Poblenou | Ajuntament de Barcelona

 

L'Ajuntament de Barcelona ha invertit 409.000 euros en la prova pilot de la 'superilla' del Poblenou, un projecte que ha provocat les queixes d'alguns veïns i comerciants. Al marge d'això, està prevista una inversió d'1,2 MEUR més, dels quals 1.097.000 euros es corresponen amb la licitació del tram del carrer Almogàvers entre Roc Boronat i Llacuna, que es reurbanitzarà en el marc de les actuacions de l'eix Pere IV. El Grup Municipal Demòcrata ha demanat la concreció dels contractes que ja s'han adjudicat i ha denunciat que aquesta prova pilot és un "pou sense fons". "409.000 euros en pintura trobem que és un sense sentit", ha conclòs el regidor Jordi Martí en declaracions a l'ACN.


El govern municipal ha gastat des de principis de setembre una mica més de 400.000 euros en actuacions a la 'superilla' del Poblenou, algunes a petició dels veïns per solucionar problemes que s'han anat detectant en posar en marxa la prova pilot. D'aquesta quantitat, el 32% s'ha destinat a suport tècnic, el 29% a senyalització i el 22 a pavimentació. L'11% restant s'ha gastat en arbrat i el 5% en mobiliari urbà. A més, estan en curs actuacions per valor d'1,2 MEUR més, la majoria dels quals per urbanitzar un tram del carrer Almogàvers. 
 

El Grup Demòcrata ha reclamat la concreció d'aquests contractes i ha tornat a demanar la retirada d'aquesta prova pilot, tot remarcant que es va posar en marxa al setembre passat sense avisar suficientment els veïns i comerciants. "Això és una prova pilot i van fent i van adjudicant contractes menors en base a les idees de bomber que estan tenint a cada moment, és com un pou sense fons", s'ha queixat Jordi Martí, que ha acusat el govern de fer un "mal ús dels recursos públics". 


Martí ha augurat que tots els contractes seran menors, "fraccionant la despesa perquè passi inadvertida", i que alguns s'hauran adjudicat a "empreses amigues del govern". El regidor ha denunciat que el govern no li ha facilitat encara els contractes que va sol·licitar dimecres passat durant la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. "Això ens fa suposar que estem davant d'un xurro encara més gran del que imaginàvem", ha conclòs.Comentaris
AT
la superilla es un bunyol i l´ajuntament de Barcelona, la seva alcaldessa i el txitxarel.lo son un trunyo . N´estic fins els collons de la seva prepòtencia i la seva suposada superioritat moral i el seu posat de perdonavides
1
D'una vella casa
Una vergonya de "superilla" sense contingut urbà, és una mesura de reducció de mobilitat sense cap benefici pels usos dels habitants de les illes -habitatge social, escola, zones verdes, negocis, etc.-. Una ciutat buida d'activitat i plena de turistes. S'expulsa als residents i els negocis en benefici dels lobis que són els protectors dels comunistes capitalistes psc+icv, d'ençà 1997, ara "bec". Un engany urbanístic més a la ciutat dels babaus "progres.
1
BARCELONI
AQUETS SAVIS DEL AJUNTAMENT DE BARCELONA ¿ PERQUE NO LI DIEU A LA COLAU QUE DEIXI DE FER EL BURRO, GASTAN DINERS AMB UN PROGECTE QUE FA PUDOR ?... ¿ QUE NO I TE RES AL CAP AQUESTA DONA ? O ES PENSA QUE ES UNA ILUMINADA O ES TONTADE CAT A PEUS.
1
JordiP
1-Es forma una Asoc.Veins nova d'amics i coneguts, amb suport municipal. 2-Es presenta un pla del-que-sigui amb aquesta Asoc.Veins. 3-Per descomptat, s'aprova amb alguna modificació. 4-Es porta a terme, amb un sobrecost important. 4-A les protestes que genera aquesta "devolució del carrer al ciutadà" s'argumenta "que hi havia aprovació de la Asoc.Veins". I així, pas a paset, es va "congelant" el trànsit urbà de vehicles a motor. Cosa que, a la llarga, comportarà la mort de Barcelona per anoxia.
2
JordiP
Això mateix és el que s'ha fet amb Lesseps, per exemple, o amb el triangle Craywinckel-Pg.Sant Gervasi-Rep.Argentina. Es va canviar el sentit de circulació a proposta d'una dita Associació de Veïns d'origen desconegut, tot ignorant el parer de l'Associació de Comerciants preexistent. Cost de l'experiment: 800.000 euros. Resultat pràctic: uns embussos imperials. És clar: abans el trànsit no tallava cap corrent i ara es tallen totes.
1
JordiP
Segueix. Interrogat el Presi d'aquesta Assoc.Veïns, diu que "si es demostra que aquesta sol·lució no és pràctica, es tornarà a canviar, en sentit contrari". Vale. O sigui: "uns altres 800.000 euros a la bassa per retornar a la situació inicial". És a dir, 1.600.000 euros dilapidats en idees de bomber que tothom dèiem que no funcionarien. Municipal y espeso. Com allò del Poble Nou. Com allò del Pg. de Sant Joan. Com allò de la Meridiana. Com el que volen perpetrar a la Diagonal. Etc., etc.
1
JordiP
Qui ho paga, tot això? Els experiments, amics ben pagats de l'Ajuntament de Barcelona, els experiments es fan amb gasosa.
1
D'una vella casa
Una vergonya més del psc+icv+bec que d'ençà 1997 no varen fer al 22@ el que el GATPAC havia proposat ja al 1929; superilles amb habitatge social, equipaments, zones verdes, etc. dins la zona edificable, mai fora!. Són uns espavilats fraudulents que treballen a favor dels lobis immobiliaris i hotelers internacionals i espanyols, amb la col.laboració del gremi del totxo i la premsa que no ho explica. Molt trist
1
D'una vella casa
A la ciutat dels babaus, els "progres" voten, d'ençà 1997, a psc+icv per expulsar als habitants de Ciutat Vella, Barceloneta, Poble Nou, etc. per a benefici dels lobis immobiliaris i hotelers. És increïble el grau d'estupidesa d'aquesta ciutat. L'estant prostituïnt amb els nostres esforços fiscals. Amb un Rabell i una Colau que cobrava del DESC i a servir als lobis!
1
D'una vella casa
"Progres" de BCN us enrecordeu de la "Festa del cel" per a què i qui servia?, per a fer propaganda del Poble Nou!. Un cop venuts els pisos es va acabar, i, on la varen portar?. A Mataró, un cop venuts, s'ha acabat!. Aquestes són les esquerres dels comunistes capitalistes espanyols!. Els ciutadans de BCN són els babaus "progres" del sud d'Europa!. I, encara voten psc+icv+bec!.
2
D'una vella casa
Els lobis internacionals de la mà de icv+psc+bec estan expulsant els habitants i l'activitat de BCN, perquè els hi comprem pisos a les rodalies a les immobiliaries nacionals, i ells lloguen els pisos als turistes. Tot legal i amb la complicitat del gremi del totxo -promotors, arquitectes, etc.- i la premsa. Una engany colossal!.
2
Sandra
VISC al epicentre de la SUPERILLA i: No feia falta Augmenta el temps de recorregut en transport= mes contaminació Crea ciutadans de 1ra amb desertizació i sens cotxes i de 2na, fent-los autopistas colapsades Tenim espais i solars publics on invertir racionalment Esteticament es un nyap de mol mal gust Inseguretat amb, ja robatorios i botellons, on no existien Desertitza, dona inseguretat, discrimina,complica movilitzacio,atasca carrers etc VOLEM EL NOSTRE POBLENOU, no el matrix vostre!
2
D'una vella casa
@Sandra, és el que volen les esquerres espanyoles, crear "conflicte" entre els veïns i a la llarga -quatre a vuit anys- els veïns se'n van menrtrestant ho compren els inversors. Al mateix temps han donat barra lliure a les altures dels edificis del 22@. Tot al servei dels lobis, és el model d'explotació espanyol que ha prostituït la BCN de Cerdà fins a Maragall.
1
caesar
Colau y acólitos , es decir su camarilla, se están descojonando (disculpen la expresión) de los barceloneses, su ambigüedad calculada sobre la independencia de Catalunya, sus intereses partidistas y lo peor de todo, sus ambiciones personales, están provocando la debacle del buque insignia de nuestro país ¿hasta cuando?.
1
Convertir Barcelona
en una gimcama perquè no tingui projecció internacional sembla ser l'objectiu.
0
Joan
Hola a todos, sinceramente y sin querer herir a nadie, o quizá si, ya esta bien de ser politicamente correctos. Tengo la sospecha que la mayoria de los que estan escribiendo todos estos comentarios en contra de la "superilla" son esos adevenedizos recien llegados al barrio. ¿Alguien recuerda como era Poble Nou hace 20/25 años?¿ Os acordais de la Av. Icaria, recordais un barrio, totalmente desestructurado, sucio, abandonado, contaminado? No, no lo recordais, porque la masa no tiene memoria
8
Joan
O peor, la mayoria de los que criticais, no habeis conocido el barrio, tenemos el mejor barrio de europa, y todo el mundo mira a Barcelona como laboratorio de como debe ser un aciudad mas humana y al servicio de las personas. Quitaros los prejuicios y reconocer que la izquierda es la única que vela por los interes de las personas, lo que os jode es no poder seguir especulando y robando en el ayuntamiento como habeis hecho hasta ahora. Os gustaria la barra libre y el ayuntamiento no os deja.
8
Fora Colaus
Ja esteu ben tarats. Quina colla d'ineptes que manen a l'ajuntament. Espero que la bromi s'acabi i les properes eleccions el seny faci possar a aquesta tropa al lloc on es mereixen.
0
Amic Joan
Et recordo que a l'Ajuntament de Barcelona, qui ha estat governan durant anys i panys son els socialistes, ara socis de bec, per tant si hi ha hagut especulacions i robatoris, ja sabem d'on venen. Recordo perfectament el barri, i el districte senser. Ciutat humana i al servei de les persones? Amb bec aquesta ciutat humana i al servei de les persones no la tindras...bec és un partit elitista, autoritari fregant la tirania, opac i sobretot mentider, manipulador i superb
0
jprats
Gent com el JOAN son els que es creuen ser el centre del Mon. I de fet son uns babaus. Joan, jo segur que fa molts més anys que vostè que conec el Poble Nou. I li puc ben assegurar que el que estant fen els pijoprogres de l'ajuntament encapsalats per la Fada Colau i l'argenti Fachin i d'altres perles, no es mes que la revolució de la mentalitat , doncs això : PIJOPROGRE, que porta l'arrel sociata i pensa: Ai no que aixo no es porta......... hem de ser modernos (sic). Ho enten ara????
0

envia el comentari