Associacions de jutges criden a desobeir el Govern

"La desobediència que menysprea les normes jurídiques que protegeixen la dissidència no és un acte heroic sinó totalitari"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, parlant des del faristol amb un seguit d'urnes al seu costat | ACN

Quatre associacions de jutges han emès un comunicat conjunt en el qual criden els ciutadans i els funcionaris a no complir cap ordre que condueixi a organitzar el referèndum d'autodeterminació i a participar en ell, perquè una autoritat que "es rebel·la" contra l'ordenament jurídic i actua de forma "totalitària" no ha de ser obeïda. "Una autoritat que conscientment es rebel·la contra la norma constitucional que la legitima, perd el caràcter d'autoritat i no ha de ser obeïda. La desobediència que menysprea les normes jurídiques que protegeixen la dissidència, no és un acte heroic sinó totalitari", s'avisa en l'escrit, signat per l'Associació Professional de la Magistratura, Associació Francisco de Vitoria, Jutges i Jutgesses per a la Democràcia i el Fòrum Judicial Independent.


En el comunicat, es recorda que la llei de transitorietat jurídica i la del referèndum estan suspeses pel Tribunal Constitucional, així com tots els actes que es deriven d'elles, per la qual cosa els ciutadans "no estan obligats" a complir ni aquestes lleis ni les normes dictades en el seu desenvolupament.

 

Els jutges també es dirigeixen als funcionaris públics, als quals els recorden que tenen l'obligació d'acatar la Constitució i la legalitat constitucional i de complir les resolucions judicials, "prestant la col·laboració requerida per a la seva execució". Entre ells es troben els jutges de Catalunya, als quals expressen el suport i cobertura "institucional, material i moral" del conjunt de la Judicatura espanyola.


Segons diuen, tots ells, ciutadans i funcionaris, poden trobar "empara i resposta" en els jutjats i tribunals davant qualsevol actuació que els pretengui obligar a aplicar disposicions suspeses o declarades nul·les. Els jutges inicien el seu escrit manifestant que tots els poders públics i els ciutadans estan subjectes a la Constitució i que "només" dins dels principis i valors que propugna "garanteix la convivència democràtica". Fora d'ella, no hi ha legalitat ni Estat de Dret, afegeixen.Comentaris
Claravalls
Fora jutges,fiscals i tribunals franquistes de Catalunya.Fora rates franquistes el nostre futur el dicidirem els catalans.No ens feu por colla de franquistes amargats i reprimits.Si no us agrada Catalunya cardedeu el camp no us necessitem per a res.Colla de gaifardeus, la llibertat sempre ha guanyat al feixisme.Apa rates franquistes a cascar-se-la a la via.Ni cas al feixisme español. Catalunya no és ni serà mai España.||*|| Estelades al vent fins l'alliberament de Catalunya.||*||
Ismael
Res de jutges, 'leguleyos'!
Lleidatà
En volen fer por i els que tenen por són ells
Laura
Ho he llegit bé???? els jutges fan una crida a la desobediència?????. Quanta raó tenen els que diuen que gaudim del moment. Fora pors!!! DISFRUTEU!!!
Titular incorrecto
El correcto sería "las asociaciones de jueces llaman a cumplir la ley". La Generalitat desobedece la ley, los jueces no. Manipuladores. Y aquí todavía hay gente protestando.
Joedi A
Quan tot això acabi, tot aquell que hagi anat contra el referèndum acabarà a la presó.
MFX
Montesquieu? Qui era aquest?
No seria just
Sóm el poble, els que hem cambiar la posició d'alguns partits, exigint votar el nostre futur, no podem deixar-los ara que ho tenim tan aprop. L'1 d'octubre votarem.
Inadaptado
Quien preside la asociación de jueces? Santi Vidal?? De chiste, separatistas. Dejar ya de hacer el ridículo.
Gracias, pero no nos hacen falta consejos; no tenemos la más mínima duda.
En este bodrio de referéndum ( si se hace) ilegal, unilateral, partidista, sin reconocimiento internacional y golpista que voten ellos.
Karlus
Aquestes asociacions de jutges son una colla de feixistes. La constitució és una merda dictada per els militars franquistes que s'ha de tirar a la brosa. El tribunal constitucional , una colla de vells i velles al servei dels lladres i corruptes del pp. En resum Espanya és un desastre
Juesecito
Alguien puede decirme de donde provienen la mayoria de jueces "afincados" en Catalunya? Todavia estamos sometidos a los colonos que enviaron en el 39. Jueces, funcionarios, militares, obispos, policias,,, Y es que somos una colónia. La última colónia española que se va.
Quin fastic fan
Aquesta colla de paneroles es mereixen una bona ruixada de Raid.
ELEMENTAL
La asociación de criadores de pulgones de la patata, tambien se pronuncia contra el referendum. ( Y a mi qué)
remiogio III
No existeix cap constitució. Al 78 va haver-hi una transacció entre, els franquistes i, els que volien participar de la taula. El que ens falta és una constitució real i per al Poble. També un exèrcit i policia que no amenace el Poble, economia del Poble, que desaparega ja el franquisme que mata el Poble. L'última legalitat que hi va haver, va ser la republicana, i el franquisme la va assassinar. El govern que ens manipula està on està pel genocidi franquista i la por que ens mantenen a la ment.
ForaFeixistes
Aquests jutges els hi han donat el carnet en una tòmbola. No sabeu el que es la justicia ni la democràcia.
JordiP
I al jutges que suporten el referèndum els publiquen la foro del DNI a tota plana.
Sois la pera...
Que ho pateixi qui ho voti.
La raó principal per marxar d'Espanya es que ja que ells votan al PP, que siguin ells els que els pateixin,i que ens deixin tranquils. I a més que quan deixin de votar al PP, llavors votaran als socialistes, i si no som independents també ens tocaria patirlos.

envia el comentari