Els alcaldes sobiranistes es concentraran a Sant Jaume contra la justícia espanyola

Serà dissabte a les 12, i criden la resta d'alcaldes "demòcrates" a solidaritzar-se. Els alcaldes de l'AMI i l'ACM han acordat anar a declarar quan la policia els vingui a buscar
Els representants de l'AMI i de l'ACM | G.A

 

Després que el TSJC hagi acceptat les querelles de la Fiscalia contra la Mesa del Parlament i el Govern, aquest migdia la Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que obrin diligències d'investigació respecte a la llista d'alcaldes catalans que se sap que estan col·laborant en la preparació del referèndum d'autodeterminació del proper 1 d'octubre. En el cas que no compareguin quan siguin citats pels fiscals, s'ordena als Mossos d'Esquadra que duguin a terme la seva detenció. En total són 712 alcaldes els que han mostrat el seu suport a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.


En una reunió d'urgència aquesta tarda, els representants de l'AMI i de l'Associació Catalana de Municipis han acordat que tots els seus alcaldes aniran a declarar quan la policia els vingui a buscar, i alguns, tal i com ha matisat la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, podrien fer-ho de forma voluntària en rebre el requeriment judicial que ha anunciat que enviarà la Fiscalia. "Declararem perquè no tenim res a amagar, tot el que fem té l'empara de la legalitat catalana i és transparent", ha assegurat Lloveras en una compareixença a les portes de l'Escola d'Administració Pública de la Generalitat. Lloveras ha denunciat que el setge a 712 alcaldes "és un fet sense precedents a Europa, però nosaltres continuarem fent el que hem de fer, estar al costat dels ciutadans i de les insitucions d'aquest país. I ho farem amb unitat, continuarem treballant en positiu per l'1 d'octubre". 

 

En aquest sentit, el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha anunciat que es farà un acte unitari dels 712 alcaldes aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les 12h, per "denunciar el setge de la justícia espanyola, que persegueix alcaldes, consellers i membre de la Mesa del Parlament, però també mitjans de comunicació, urnes i paperetes". I Neus Lloveras ha anat més enllà enviant un missatge directe a Ada Colau: "Demanem als alcaldes que creguin en la democràcia que ens facin costat dissabte, encara que no hagin signat el decret de suport polític". 

 

Pel que fa a l'ordre que també s'ha enviat des de Madrid perquè les policies locals persegueixin urnes, Miquel Buch ha recordat que "la policia local no és una autoritat judicial, i el màxim responsable d'aquesta policia és l'alcalde. Per tant, no els farem perseguir eines democràtiques del nostre poble. En tot cas, de moment no tenim cap paper, només amenaces i filtracions a la premsa", ha argumentat. 
Comentaris
LUIS
La sra. alcaldesa de L Hospitalet, a quien le dirá ahora que dejen en paz a los alcaldes?, me parece que esta señora de vozarron tan contundente no tendrá tanto valor para decir delante de las camaras de las televisiones a las instancias del odio catolico-fascista que la deje en paz, a que no?. Esto es el psc,.
Es lo que hay.
En las democracias mundiales no caben los golpistas ; nadie moverá un dedo por ellos cuándo sean Inhabilitados, multados y pierdan su patrimonio ; eso sí que luego no lloren cómo el otro golpista que está en la papelera de la historia.
Max Cat
Les Policies Locals legalment no son policies judicials, així que la FISCALIA REPRESORA D'ASPANYA s'hi pot posar fulles
Karlus
Molt bé , cal trepitjar a aquests feixites de merda
Kike
Catalans a ls trinxeres !!!!!!
Boletaire
Dissabte a les 12 h. tots a la plaça de Sant Jaume amb els alcaldes.

envia el comentari