Abertis rep una proposta d'Atlantia per ''explorar'' una operació per adquirir-la

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre la cotització de l'empresa catalana quan les accions guanyaven més d'un 6%
El president d’Abertis, Salvador Alemany | ACN

 

La italiana Atlantia ha anunciat a Abertis la seva intenció d'explorar una operació corporativa per adquirir-la, segons ha comunicat la firma catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En el fet rellevant que ha publicat Abertis, la companyia que presideix Salvador Alemany comunica que Atlàntia, l'antiga Autostrade, li ha comunicat ''el seu interès per explorar una possible operació corporativa sense que fins a data d'avui s'hagi concretat els termes de la mateixa''. Davant les primeres notícies de l'operació, la CNMV ha decidit suspendre la cotització d'Abertis en l'Ibex35 quan l'acció estava guanyant un 6,6%, la major pujada de la jornada entre els 35 títols que cotitzen en aquest selectiu de la borsa espanyola.


En les pròximes hores, la companyia italiana haurà de concretar les seves intencions. L'operació es produeix deu anys després que Abertis decidís aturar una operació de fusió amb l'antiga Autostrade, avui sota la denominació d'Atlantia. En l'actualitat, Abertis té una capitalització borsària de 15.000 milions d'euros mentre que la capitalització d'Atlantia és de 25.000 milions d'euros, segons fonts financeres.
Comentaris
Xurriaca Pallaresa
Fa tuf a claveguera caspanyola, com el tema d'Endesa versus Catalana de Gas, promogut pels oligarques de la "caverna mesetaria", "antes italiana que catalana". L'única manera de blindar Catalunya i el futur dels nostres fills, dels seus enemics de Borbonia, és l'Independència i esdevenir un Estat.
1
MARXEM JA
Té tota la pinta, i més que això, de blindar els peatges catalans (la joia de la corona d'Abertis). També cal recordar que recentment han fet a Alemany president de la Fundació Gran Teatre del Liceu. Masses casualitats. Espero que els polítics catalans no facin el babau.
0

envia el comentari