22 de maig, data límit pel referèndum acordat

Juntament amb Junqueras i Romeva, el president oferirà la xerrada que el Senat va rebutjar a l'Ajuntament de Madrid
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, | ACN

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, juntament amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, pronunciaran el 22 de maig una conferència des de l'Auditori Caja de Música que cedeix l'Ajuntament de Madrid, segons ha pogut saber l'ACN. Serà el moment en què el Govern plantejarà l'última proposta a l'Estat per negociar el referèndum i la conferència té per títol 'Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic'. Finalment s'ha escollit aquest auditori després que el Senat rebutgés acollir la conferència, tal com va demanar el mateix Puigdemont per escrit. La conferència es produirà just després de l'acte que el Pacte Nacional pel Referèndum celebrarà el 19 de maig per posar punt i final a la recollida de signatures a favor d'un referèndum pactat.


Davant l'escenari que cada vegada es veu més difícil que es produeixi una reunió entre el president Puigdemont i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, la conferència del 22 de maig es planteja com el moment en què el Govern formalitzarà l'última proposta de referèndum pactat a l'Estat. I un dels arguments que s'utilitzaran seran les firmes recollides en les últimes setmanes pel Pacte Nacional pel Referèndum a favor d'un referèndum acordat. A la conferència s'hi convidaran els partits polítics espanyols i representants del sector empresarial.

 

El president de la Generalitat ja va avançar fa dues setmanes, en el marc de l'assemblea de l'ANC, que en les pròximes setmanes el govern espanyol tindrà sobre la taula una proposta per negociar el referèndum.


Ja fa uns mesos que Puigdemont té intenció de traslladar a Madrid la convicció del Govern de celebrar un referèndum. El passat març, la mesa del Senat va rebutjar la petició de Puigdemont de fer-la a l'antic saló de sessions de la cambra alta i el va instar a pronunciar-la en el marc de la Comissió General de Comunitats Autònomes. Una ubicació que el president de la Generalitat va rebutjar i va optar per buscar un altre escenari de la capital espanyola.

 

El passat 24 de gener, Puigdemont, Junqueras i Romeva ja van pronunciar una conferència sobre el procés des del Parlament Europeu, a Brussel·les, i van traslladar la voluntat de fer el referèndum encara que no hi hagi acord amb l'Estat. Comentaris
Soci ANC
Espanya ja ha expulsat "de facto" a Catalunya. No permet una conferència del nostre President al Senat, teòrica cambra territorial. El dia 22 de maig començarà finalment el camí unilateral cap la alliberació Nacional i per la creació un estat normal dins la Europa democràtica. ll*ll
0
??¿¿??¿¿...
i será vincul-lant davant Brussel-les ??
35
Josep
Endavant !!!
0
Joan
Si quieren perder el tiempo en Madrid, que lo pierdan... Pero lo que esperamos es que el referendum se realice en las fachas previstas Sin mas dilaclones.. Espero que las piernas no flaqueen en el ultimo momento.... Estamos cansados de tanto paripe que no nos lleva a ninguna parte. Visca Catalunya Lliure !!!!
1
Soci ANC, curtet de miras i mentider !
Soci ANC Espanya ja ha expulsat "de facto" a Catalunya. No permet una conferència del nostre President al Senat, teòrica cambra territorial. !!!! SI QUE LA PERMET PERO NO PER FER UN REFERENDUM D'AUTODETERMINACIO !!!! El dia 22 de maig començarà finalment el camí unilateral cap la alliberació Nacional i per la creació un estat normal dins la Europa democràtica, que possara a Cataluña al seu lloc !!
17
molt bé !!
Referendum o butifarrendum unilateral, am al v/i/p de la comisio del venancio.
30
indepen : es facil d'entendreo oi ?? pero vossaltres sou de o si o si !! dictadorcillos !! diria jo.
Espanya no permet una conferència del nostre President al Senat, si que la permet, com la permeteria França, Italia, Alemania, el que España NO permet i fa molt be am NO permeteu, es una conferencia per fer un dit referendum d'autodeterminacio o referendum d'independencia d'una Comunitat Autonoma !!
34
qui avisa no es traidor.
22 de maig, data límit..... Vascos tremoleu ! Vascos comenceu a pensar am el FLA, Vascos que s'acaba el chollo del CUPO , Vascos : els Catalans marxem !!
8
al loro !!
Vascos, Extremeños, PER Andaluces , Castellanos Manchegos, y un largo etc etc etc ..... iros preparando que nossaltres marxem !!
5
vident
la diu el dia 23 doncs, cau en dimarts :)
4
@Soci ANC
Tu suspenías en comprensió lectora, oi?. L'article ho deixa ben clar: "El passat març, la mesa del Senat va rebutjar la petició de Puigdemont de fer-la a l'antic saló de sessions de la cambra alta i el va instar a pronunciar-la en el marc de la Comissió General de Comunitats Autònomes. Una ubicació que el president de la Generalitat va rebutjar i va optar per buscar un altre escenari de la capital espanyola".
5
Tria el teu futur monogràfic the màsters i postgraus
4
flama
com sempre es tracta de demostrarcal mon que som una colonia, que ens tracten com a subdits i per tant tenim tot el dret internacional a indeoenditzar-nos. Pero com mal que els pesi son democrates estem disposats a fer un referendum perque els del no puguin votar, amb el risc que aixo comporta. No es el cas de l unionisme que el que fa es prohibir. a veure si els llestos que ens diuen de pensamiento unico son capcos de veure la diferencia.
2

envia el comentari