Urdangarín i la reina

"Que no sembli que no tenen cor i que el rebutgen estil candidatura de Rubalcaba amb ZP"

Ho vaig advertir la setmana del 12 d’Octubre, quan en el besamans a can Palau Reial de Madrid, Joan Carles I va dedicar-li al seu gendre uns instants en exclusiva davant totes les càmeres. Mai abans ho havia fet. Allò, aquells somriures, aquelles moixaines, estaven calculadíssims. El missatge, en mut, rotllo Rajoy, era inequívoc: alerta amb aquest, que és qui és.

Passats escassos dos mesos el cas Urdangarín ha agafat tanta volada i esquitxa tant el reial gendre, que el monarca s'ha decidit no exposar-lo més al desgast i s'ha tirat per la figura de sa consort, Sofía de Grècia. Ahir la foto de la sogra amb sa filla i son marit va protagonitzar portades i tertúlies del cor. Això, i més enllà. Perquè el missatge segueix essent el mateix, tot i que matisat.

Es tractaria de mantenir el monarca a recer, però seguint deixant clar que Urdangarín, de moment, encara és família Reial. Fins i tot sa sogra li fa costat! Gran imatge fruit de gran clixé. Que no sembli que no tenen cor i que el rebutgen estil candidatura de Rubalcaba amb ZP, perquè també en part per això la cosa els va anar com tots sabem. Oi que ho veuen?

El poder dels símbols. A can Espanya ho tenen clar, i més amb sa més alta institució, La Roja a banda.
Comentaris

envia el comentari