La retallada real

"Qui és més responsable de les retallades? Qui les fa o qui les ha provocat?"

En les últimes eleccions catalanes el PSC va revoltar-se, val a dir que de forma força desesperada i estèril, contra el fet que CiU es fes amb la bandera del canvi. Així, en la seva escenografia feien lluir una frase, "el canvi real", que no va colar. Ja no eren canvi, i semblava evident malgrat que es neguessin a admetre-ho, igual com ara són part i origen de les retallades, malgrat que les utilitzin constantment per mirar de desgastar Artur Mas. És real. Els acaben de castigar les urnes per això. I haurien de saber que atacar amb aquest argument no fa més que contribuir a la seva pròpia crisi, que l'és sobretot de credibilitat com a opció de govern solvent i seriosa.

Qui és més responsable de les retallades? Qui les fa o qui les ha provocat? Se'ns dubte, en això hi ha algú que executa i podria no fer-ho (amb ses conseqüències), però també hi ha qui va contribuir en el seu dia, quan era al Govern, a una gestió de la despesa i dels recursos que ha sumat força a agreujar els efectes de la crisi mundial a Catalunya i a Espanya.

En les eleccions del 20N la ciutadania ha passat factura clara als qui ha identificat com a grans responsables del nostre mal moment: els socialistes. I si bé és cert que el PP no ha explicat gaire concretament què farà per mirar de redreçar el rumb de l'economia a nivell estatal, CiU a Catalunya no va començar a retallar el passat dimarts. És a l'Executiu de Mas a qui menys podem acusar d'electoralista amb el front retallades.

El president s'hi va posar només d'arribar, sense concessions als típics gestos d'autobombo i de cara a la galeria que la majoria de nous caps de govern es regalen a major glòria d'ells i de la campanya permanent. Va diagnosticar el greu problema i va voler posar-se, d'urgència, amb la teràpia. Els candidats convergents a les eleccions municipals van patir molt, l'oposició s'hi va acarnissar especialment per mirar de treure'n rèdit electoral, i la federació nacionalista va rebre premi.

Després de les municipals van seguir les retallades, però Mas s'hi havia posat abans. Està clar que això cap govern no ho fa si no és que s'hi veu obligat per la gravetat de les circumstàncies. I en això hi ha estat, abans, durant i després del 20N. O és que el PSC i els maniquís i Iniciativa i alguns metges i certs sectors del món universitari no van utilitzar les retallades en plena campanya? Qui fa electoralisme aquí?
Comentaris

envia el comentari