Timbaler amb exèrcit?

"L'exèrcit de votants que caldrà veure si s'alça i planta batalla és el que està per la reivindicació de pacte fiscal amb Madrid"

Josep Antoni Duran i Lleida ja fa setmanes que a ca La Vanguardia ens va advertir que en la campanya donaria la nota. I no, no va ser via ses assenyades declaracions sobre el subsidi del PER, sinó via una estampa en suplement dominical amb profusió d'instantànies del d'Alcampell tocant la bateria i els bongos. Boníssim.

I aquesta setmana ha complert. S'esperava el moment recital de bateria, i Duran s'hi ha posat. La imatge, per descomptat, ha sortit pertot. És el que tenim els mitjans: que som força previsibles per als polítics i ens tenen força agafat el ritme. Passada l'apagada informativa que estava escrit i era profecia que la resta de partits patirien durant els dies previs i la jornada del cara a cara Rajoy-Rubalcaba, ahir Duran es va fer un espai als mèdia tot reivindicant-se com a "catxondo". És de preveure que d'ara i fins el 20N, en Duran i els altres candidats (PP i PSOE enllà) aniran guanyant espai als mèdia.

Però de l'acte amb les joventuts de Convergència i d'Unió on el candidat nacionalista es va deixar anar, em quedo molt especialment amb una frase del president Artur Mas, quan va comparar Duran amb el Timbaler del Bruc i va recordar que aquell tenia un exèrcit. Bon apunt. Transcendirà, foto divertida enllà?

Perquè a CiU li caldrà un "exèrcit" de votants, però aquest no és el més important, no en clau partidista. L'exèrcit de votants que caldrà veure si s'alça i planta batalla és el que està per la reivindicació de pacte fiscal amb Madrid. Que vota CiU? D'acord. Que ho fa per ERC o ICV, també per aquesta fórmula? Igual.

Ara ja és passada la tempesta del cara a cara, però la sorollosa fressa bipartidista martellejant tot el dia als mèdia pot acabar per quallar i per desmobilitzar votants de CiU, d'ERC i fins i tot d'ICV. I respecte d'això, només un apunt: la guerra pel pacte fiscal a Madrid serà dura, amb majoria absoluta del PP o sense ella. Però serà del tot impossible si aquí el 20N la part catalana no ha plantat una mínima batalla.




Comentaris

envia el comentari