L’ÚLTIMA DIADA

"Sánchez-Camacho segurament no serà l’única líder que l’any vinent es perdrà l’ofrena floral de l’Onze"

Confirma Alícia Sánchez-Camacho que el PP tampoc anirà aquest any a fer l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova durant la Diada. Res de nou. No hauríem d’esperar d’ella allò que Josep Piqué va decidir ventilar-se. Però Sánchez-Camacho a banda, l’Onze de Setembre d’engany i l’ofrena floral tenen un morbo afegit: quin altre dels líders polítics ja no hi serà l’any vinent? S’accepten apostes.

El moment electoral, ja per fi explícit, oficial i amb data de caducitat calendaritzada, ho impregna tot. Serà un Onze emocionant, en ebullició i no tinc cap dubte que el viurem amb el civisme que acostumem. Fóra d’esperar que això últim també contagiés els polítics, tot i que cal empatitzar amb el mal moment que passen molts d’ells, molt especialment a nivell de cúpula, de lideratge. Siguin especialment magnànims amb ells.

Va dir José Montilla dimarts, en anunciar el 28-N com a dia d’eleccions, que aquests comicis són transcendentals. Per a uns més que altres. El president Pujol ja feia servir aquest recurs i a cada anunci de data electoral hi annexava l’advertiment que aquelles eren les més crucials. Clar, molt especialment per a ell, per al seu lideratge. Ara amb Montilla passa el mateix. Veurem el seu discurs institucional com ho respira. No hi faltaran certes pinzellades de dramatisme davant la tria del novembre. M’arriba de bona font.

I és que Montilla ja té el recanvi preparat per si el 28-N s’estavella: Celestino Corbacho. Artur Mas ja sap que si no se’n surt aquesta vegada enfilarà cap a casa, i de fet ahir un dels noms que sona amb més força com a hipotètic relleu del líder convergent va anunciar que no repetirà com a alcalde de Sant Cugat. Parlo de Lluís Recoder, clar. I a Esquerra? Doncs tenim a Carod-Rovira que ni tan sols farà campanya pel candidat del seu partit. Es veu que no dóna per acabada la seva carrera, i ja té mèrit. En tot cas, no descarta tornar en cas que es confirmin els vaticinis de les enquestes. Clar que en aquest cas Joan Ridao també està ben a l’expectativa i diuen a Calàbria que podria optar com a opció “renovadora” del dia després de Puigcercós tot presentant a la militància un tàndem amb l’avui eurodiputat Oriol Junqueras.

Ja ho veuen. Aquí Sánchez-Camacho segurament no serà l’única líder que l’any vinent es perdrà l’ofrena floral de l’Onze. Com a mínim els altres podran gaudir el moment aquest dissabte, fent com si no hi hagués demà, entre els crits euforitzants de la seva militància.
Comentaris

envia el comentari