DELORT FA TARD, PERÒ SAURA...

"No s’explica com cada vegada que salta una denúncia contra els Mossos, el conseller es fa pregar per comparèixer o directament no s’hi posa"

En un dels moments de crisi recurrent que han acompanyat en la present legislatura Joan Saura al capdavant d’Interior, el conseller ecosocialista i el seu entorn van insinuar que al seu Departament existia una certa campanya per erosionar ICV i el seu líder. Aquesta teoria venia a dir que hi havia alts càrrecs que hi restaven des dels anys de CiU i que es resistien a l’autoritat de Saura. Amb tot, i malgrat aquesta rumorologia interessada, potser sí que algú es plantegi si no és que hi ha alguna campanya per mirar d’erosionar la policia nacional de Catalunya, des de dins mateix del cos, però al més alt nivell.

D’altra manera no s’explica com cada vegada que salta una denúncia contra els Mossos, el conseller es fa pregar per comparèixer o directament no s’hi posa, com ha estat el cas en els últims dies arran de les denúncies que s’han presentat contra l’actuació de certs efectius de la policia catalana contra afeccionats del FC Barcelona durant la nit de la victòria a Roma. Han hagut de passar dies fins que el número dos del Departament, Joan Delort, hagi sortit en defensa del bon nom de persones –agents– que com tothom tenen el dret, primer de tot, a la presumpció d’innocència, i no directament a la condemna i a l’escarni públic. Però a això no hi ajuda un conseller que quan hi ha un problema i toca donar la cara pels seus agents desapareix. I això de forma recurrent, amb un degoteig que ja és d’anys i que està deixant la imatge de la policia catalana a nivells de subsòl.

Aquest cap de setmana, en una telecomèdia d’una televisió espanyola utilitzaven el noms dels Mossos d’Esquadra com a sinònim d’atonyinament indiscriminat de gent al carrer. Per tant, la mala imatge està quallant. I això les nostres màximes autoritats polítiques d’Interior s’ho miren de lluny com perquè no els esquitxi una policia que no entenen i que sembla que no respecten com és. Delort ha acabat sortint, de nou fent tard. Però això no és res en comparació al silenci ignominiós que ha tornat a guardar el conseller Saura en un moment advers per als seus homes.
Comentaris

envia el comentari