EN PAU AMB EL MÉS ENLLÀ

"D’aquí la pau amb el més enllà que ZP diu que l’acompanya. Normal. Mana gairebé a tot arreu, carrega contra els altres i aquests encara li fan de crossa –de forma itinerant, del primer a l’últim– quan el de la filosofia zen ho necessita"

Diuen que és agnòstic però amb cert interès per la filosofia zen. Ahir, en una entrevista confortable (sobretot per a ell) a La Vanguardia, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s’hi refermava amb els següents arguments: “La vida cal viure-la sense angoixa, i crec que la pau que deus als altres, que jo intento infondre al meu voltant, s’aconsegueix en bona mesura si no tens l’angoixa de pensar què serà de tu una vegada que desapareguis d’aquest món. Jo m’atanso a aquest precipici de manera pacífica, establint un pacte d’acceptació amb la naturalesa, que s’ha demostrat que tendeix a l’equilibri excepte quan la destrossem els éssers humans. Estic en pau amb el més enllà, no em provoca cap angoixa, ni tan sols persegueixo intentar saber, crec que aquest és un afany vanitós de l’ésser humà”.

Ahir mateix, a Euskadi, ZP va dedicar bona part del seu míting de campanya per les europees a parlar de Patxi López, el lehendakari socialista que ho és gràcies al PP. Però amb aquella pau, amb aquell sentiment del deure complert, amb aquella mirada tranquil•la en l’esdevenidor, es va dedicar a carregar contra els mateixos del PP i, com no, contra el PNB. Tots van rebre menys els seus, és clar. Però amb aquella alegria, amb aquella tranquil•litat d’esperit, amb aquella superioritat moral autoassumida, amb allò tan propi dels socialistes –no només de ZP– que els diu que assumint el poder compleixen amb el seu deure. D’aquí la pau amb el més enllà que ZP diu que l’acompanya. Normal. Mana gairebé a tot arreu, carrega contra els altres i aquests encara li fan de crossa –de forma itinerant, del primer a l’últim– quan el de la filosofia zen ho necessita. Així qualsevol no està en paus amb sí mateix i sense angoixa pel més enllà, oi?
Comentaris

envia el comentari