PITJOR QUE MÚRCIA

"Gesticulacions a banda dels membres del tripartit, doncs, un cop més podríem concloure que el nostre govern s’ha plegat a les ingerències del govern espanyol"

Ahir el TN Migdia obria apuntant discrepàncies entre els socis del tripartit respecte de com aplicar el regalet que José Luis Rodríguez Zapatero els va dedicar a ells i a la resta de governs autonòmics a tomb de l’ajuda de 2.000 euros per la compra d’un vehicle. Hi sortia el conseller Josep Huguet dient ni sí ni no ni tot el contrari, i després citaven la conselleria de Medi Ambient –d’Iniciativa– oposant-se a propostes dels republicans per ajustar-se al pla de Zapatero. Batussa entre els de sempre i poca cosa més, doncs. Paràlisi, confusió i dubtes, com ens tenen acostumats. I el PSC a callar i a contemplar com els seus benefactors catalans es desgasten gràcies a l’habitual cop de mà del seu benefactor de Madrid.

Però la sorpresa saltava poc després de les tres de la tarda, quan el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, anunciava que Catalunya s’ha adherit al Pla 2000E d’ajudes directes a la compra d’automòbils. A la reunió d’ahir a Madrid amb les comunitats autònomes per intentar coordinar les condicions d’aquest pla sense trencar el principi de mercat únic, s’hi haurien sumat, segons Sebastián, Catalunya, Canàries, Balears i les ciutats autònomes de Ceuta-Melilla.

Gesticulacions a banda dels membres del tripartit, doncs, un cop més podríem concloure que el nostre govern s’ha plegat a les ingerències del govern espanyol. I en aquest cas, a més, amb la ironia cruel que fins i tot Múrcia o la Rioja ens passen la mà per la cara a l’hora de resistir-se a l’afany centralista i centrífug del govern de Madrid. Queda per a la història.
Comentaris

envia el comentari