LA METÀFORA DEL CARGOL

"La metàfora descriu una concepció del país esbiaixada quan no directament massa tàctica, de curta volada i lligada al rèdit electoral més matusser"

El president de la Generalitat, José Montilla, va visitar ahir l’Aplec del Cargol de Lleida, i diuen els cronistes que se’n va anar sense provar-ne ni un. Algú dirà que potser a Montilla no li agraden els cargols, però el gest de no provar ni una sola peça del producte estrella d’una cita anual amb la força de l’Aplec diu molt sobre la comprensió que el president i el seu partit tenen respecte de certes realitats que descriuen Catalunya. Perquè aquest gest apunta en aquesta direcció com hi apunta també la retallada de pressupost que la Conselleria de Cultura –d’Esquerra– ha aplicat enguany a la partida que tradicionalment destinava a aquesta cita cultural i gastronòmica. Ha estat del 20%. Així ho van denunciar fa poques setmanes els organitzadors, i ho feien assumint que el context de crisi podia justificar una mesura d’aquestes característiques però alhora ho feien mostrant el seu astorament respecte del fet que aquest barem no s’havia aplicat en absolut a una Feria d’Abril de Catalunya que un cop més va comptar amb el suport generós de la màxima institució política del país.

Aplec del Cargol vs. Feria de Abril. Aquesta contraposició no existeix per a una societat que sap que hi poden conviure sense problemes, enriquint el país. Però la contraposició sí que sembla obvi que la fa un govern tripartit dirigit pels socialistes, i que considera certes manifestacions culturals susceptibles de patir retallades, en contrast amb allò que decideix amb altres. Aquesta és la metàfora. La metàfora del cargol. La metàfora que descriu una concepció del país esbiaixada quan no directament massa tàctica, de curta volada i lligada al rèdit electoral més matusser.
Comentaris

envia el comentari