LI POSARAN AL NEN KEVIN?

"Avui en dia, o existeixes en audiovisual o no hi ets. I si no que li ho preguntin a Escòcia a propòsit de Braveheart o de Sean Connery"

Un polític català es planyia davant meu fa pocs dies a propòsit del fet que ja gairebé ningú no posa als seus fills noms com Jordi o Montserrat. “Sembla com si fes vergonya”, es queixava agrament. I bé, el cas és que segurament no és del tot així però alguna part de veritat hi ha en tot plegat. Primer, en el fet que aquests tipus de noms ja no es posen tant. I segon, que no fan moda. Però aquestes coses, igual com van, venen. I, sobretot, si surten al cine i de retruc per tant a la petita pantalla, creen tendència si abans han aconseguit atrapar l’atenció del públic. D’aquí l’allau de “Kevins” que inunden certes zones també del nostre país. Hi ha una generació que va empassar molt de Ballant amb llops i El guardespatlles... i això es va deixar notar.

Precisament per això pensava que si d’aquí a uns anyets tornen a escoltar-se més “Kevins” potser no farà tanta feredat d’escoltar com ara quan algú ho xiscla al parc del costat de casa. Això que els dic és, evidentment, caricatura. Però en el fons si Kevin Spacey es posa de moda a casa nostra com a protagonista de la pel•lícula ‘Catalonia’, adaptació que s’està preparant de l’Homenatge a Catalunya de George Orwell, això voldrà dir que algú ha vist la pel•lícula i que alguna repercussió haurà tingut. I no estaria de més. Avui en dia, o existeixes en audiovisual o no hi ets. I si no que li ho preguntin a Escòcia a propòsit de Braveheart o de Sean Connery.

Orwell interpretava Catalunya amb una mirada forana, però s’hi va aturar. Ara la meca del cine s’hi posarà també, i encara que sigui només en un moment d’història concret, si la cosa no acaba essent una astracanada infame que al final parli de tot menys del país, no haurà sobrat gens. Ni tant sols si ens torna a inundar de “Kevins”.
Comentaris

envia el comentari