EN DEFENSA DE NEUS BONET

"Per què no ens preguntem sobre com s’ha anat desmantellant el model Catalunya Ràdio des que va arribar el tripartit?"

La vaig conèixer ja fa uns quants anys a Ona Catalana. Va ser tot un goig per algú com servidor que començava en això del periodisme i que, més concretament, s’estrenava en el món de la ràdio. La meva percepció de llavors sobre la Neus Bonet?: Una professional de cap a peus, d’aquelles que no sobren en el nostre panorama periodístic, i una persona-persona, gènere definitivament a acaronar quan te’l creues en aquesta professió que tants ens estimem malgrat els molts que massa sovint ens fan fastiguejar-la.

A dia d’avui, i malgrat la distància i el poc contacte, puc refermar-me plenament en aquelles sensacions sobre la Neus Bonet. Avui, doncs, ara que molts voldran fer-la servir de cap de turc per justificar una caiguda de Catalunya Ràdio que és històrica, voldria que quedés clar que –evidentíssimament– el daltabaix en audiència de la ràdio nacional de Catalunya no té nom i cognoms, i que en tot cas aquests no són els de la directora i conductora de El Matí de Catalunya Ràdio. Qui compri aquesta mercaderia defectuosa com a argument o bé vol enganyar o bé és aficionat a recrear-se en l’autoengany o bé vol tapar els greus problemes que afecten Catalunya Ràdio d’uns anys ençà i voldria que ningú no hi reparés per seguir destrossant un mitjà de comunicació tan important com l’és aquest per al país.

El Matí de Catalunya Ràdio és un programa en transició després d’una etapa llarga i de referència que fa uns quants anys també va arrencar en unes circumstàncies similars i va comptar amb el marge de temps suficients per evolucionar, constituir-se, consolidar-se i finalment reeixir. Per tant, Matí a banda, per què no ens preguntem sobre com s’ha anat desmantellant el model Catalunya Ràdio des que va arribar el tripartit? Per què no ens preguntem com és que van eliminar de la graella el millor programa que es fa i desfà a les tardes de la ràdio catalana, com l’és el Versió... del Toni Clapés, del senyor Marcel•lí, l’Spin i companyia? Com és que es va permetre la desbanda d’un equip d’esports que era de luxe i que ara ho segueix essent a RAC-1? Com és que malgrat haver-hi posat les grapes el tripartit “catalanista i de progrés” en quan va tocar poder a la Generalitat, res de realment innovador i avançat s’hi ha trobat, ans al contrari?

I seguiríem amb les preguntes. Volen respostes? Oi que les tenen i no caldria més que algú s’hi posés amb voluntat per resoldre el desgavell? Doncs bé, no serà servidor qui aconselli res més que una resposta indirecta per a tothom. A la pregunta “qui en té la culpa”? Resposta clara: la Neus Bonet no. Per a més respostes, aquí.
Comentaris

envia el comentari