GOVERN “EN PRÀCTIQUES”

"Els qui sembla que encara sis anys després estiguin de pràctiques, són uns responsables polítics i un govern tripartit que com Saura en aquest darrer afer demostren a diari que no estan a l’alçada"

El culebrot polític-mediàtic que persegueix la càrrega de la setmana passada dels Mossos contra manifestants anti-Bolonya (estudiants i no estudiants) comença a enfilar la seva fi. Durarà una setmana més a tot estirar, i via. I és que fixin-se com és de voraç la màquina expenedora d’històries en què s’han convertit els mèdia, que necessita de nou aliment cada cop amb més compulsió. Ahir la fotografia de Joan Saura en alguns diaris era la del conseller d’Interior fent via pel Pati dels Tarongers acompanyat del responsable d’Ensenyament, Ernest Maragall. Se’n recorden, d’Ernest Maragall? Sí, el mateix que fins fa dos dies era a l’ull de l’huracà, a qui van muntar-li una manifestació pels carrers de Barcelona. Doncs bé, això ja sembla que no interessa. L’agenda mediàtica ha decidit que hi ha un altre espectacle amb més ganxo, hi ha dirigit els objectius de les seves càmeres, els seus micros i les plomes més afilades. Així, doncs, Maragall ja pot respirar tranquil, perquè de moment la seva conselleria torna a no formar part de l’agenda política, sempre a remolc de la mediàtica.

Pot descansar Maragall i pot descansar Antoni Castells i la història de la negociació interminable del nou finançament. Perquè, què hi ha més atractiu per als mèdia que el conflicte? Ja ho deia John B. Thompson: Res. Així, doncs, com competir amb estomacades, pots de pintura fets servir com a armes llancívoles, comandaments policials emprenyats amb els seus caps polítics, responsables polítics a la corda fluixa... I ara antiavalots dels Mossos en pràctiques que els van exposar a una situació d’aquelles que o bé fogueja del tot o bé fa que pengis directament l’uniforme. Però el problema no són aquests pobres futurs Mossos. Ni els Mossos en general, que malgrat les campanyes que els vulguin muntar són un cos policial exemplar en molts sentits. El que no és exemplar, els qui sembla que encara sis anys després estiguin de pràctiques, són uns responsables polítics i un govern tripartit que com Saura en aquest darrer afer demostren a diari que no estan a l’alçada. I els desgavells passaran de moda per als mitjans i els rellevaran de nous, però no ells no n’aprendran. Els hauran de suspendre la pràctica.
Comentaris

envia el comentari