QUE DEPURI QUI EN SÀPIGA

"De fet, com deia Giulio Andreotti, el poder sobretot desgasta aquell qui no el té. Aquesta és la gran màxima d’un Partit Socialista que necessita del poder com l’aire que respira"

A Iniciativa, Joan Herrera aspira a un delfinatge amb unes mínimes garanties. És a dir, vol optar a un relleu de Joan Saura que no signifiqui recollir bàsicament les restes del naufragi que l’actual líder d’ICV hagi deixat després del seu pas per Interior. A Esquerra passa alguna cosa de molt semblant amb Joan Puigcercós i una herència de Carod que aspira a recollir lliure d’hipoteques inassumibles. És per això que ara ICV i ERC demanen públicament que es depurin responsabilitats respecte de l’actuació dels Mossos de la setmana passada. No poden fer menys, tot i que sí que podrien fer més, per exemple obligant els seus companys i socis de tripartit a actuar en coherència i amb independència d’allò que en un moment donat vulgui imposar un PSC addicte a l’estatus quo.

Ahir l’estrateg socialista Miquel Iceta compareixia en públic i descartava l’opció de depurar responsabilitats al Govern. No n’estan avesats, a Nicaragua. I més concretament, a allò que ningú no els ha acostumat és moure la cadira quan la ocupen. De fet, com deia Giulio Andreotti, el poder sobretot desgasta aquell qui no el té. Aquesta és la gran màxima d’un Partit Socialista que necessita del poder com l’aire que respira. S’hi mou bé, àgilment, en coneix els mecanismes, és el seu ecosistema natural. I precisament perquè s’hi vol mantenir, ara actua de forma contrària a la dels seus dos socis, que també hi aspiren. Als del PSC ja els està bé que Iniciativa i Esquerra continuïn com estan i amb els mateixos lideratges. Així les coses, que depuri responsabilitats qui en sàpiga, oi? Als socialistes que no els esperin. Rucs no ho són, no.
Comentaris

envia el comentari