SOLITUD

"Fins i tot aquells que més propensió tenen a caure en braços del PSOE no poden evitar de desmarcar-se’n en certs moments"

Mentre a la capital del regne encara ressona el “chorreo” que el Liverpool va infligir-li fa pocs dies al Madrid, ahir potser va venir-li al cap a Zapatero l’himne d’aquest equip britànic. Segur que en recorden la tornada: “You’ll never walk alone”. Devia preguntar-se ZP com és que això no li ho va cantar ningú al Congrés, PSOE enllà. I és que ahir, per primer cop en aquesta legislatura, l’oposició en bloc va deixar en minoria el govern del PSOE.

Els portaveus dels grups parlamentaris de l’oposició (CiU, PNB, ERC-IU-ICV) van coincidir amb la proposta del PP de tramitar una proposició de llei on se sol•licita al govern del PSOE que elevi del 5 al 7% la quota de reserva de l’ocupació pública per a les persones amb discapacitat. A més, el PP va recollir el suport de la resta dels grups de l'oposició per recuperar el Pla Prever i incentivar la compra de vehicles davant la crisi del sector i la destrucció d'ocupació.

L’acord d’ahir, si ho volen, és una anècdota, però parla d’alguna cosa més que de discapacitats i de cotxes. Diu, per exemple, que fins i tot ERC pot votar amb el PP enfront d’un PSOE que no compleix. Té especial gràcia que això passi el mateix dia en què ERC recupera el vell discurs de la por respecte d’un possible pacte de CiU amb el PP. Però en tot cas és indicatiu en el sentit que fins i tot aquells que més propensió tenen a caure en braços del PSOE no poden evitar de desmarcar-se’n en certs moments i deixar-lo en solitud. Han trencat un tabú que s’havien imposat fa temps. ICV i ERC han decidit votar amb el PP, i malgrat que això no sigui més que una coincidència puntual, també és cert que aquesta entesa ja va existir fa uns quants anys a Catalunya, quan ICV i ERC van votar amb el PP de Vidal-Quadras per arrabassar la presidència del Parlament a CiU. Aquella Convergència i Unió començava a viure una solitud que l’acompanyaria durant anys. I el PSOE? Oi que apunta maneres?
Comentaris

envia el comentari