UNA PETITA LLAVOR (MÉS)

"No em diran que no hi ha partides pressupostàries de l’Ajuntament de la capital del país que no podrien justificar-se molt més en temps de crisi econòmica com l’actual"

Si no viuen a Barcelona poden restar tranquils. Com a mínim una mica més que els barcelonins. I m’explico. Ahir molts veïns del Cap i Casal vam rebre a les nostres bústies un sobret ben maco, amb els colors corporatius del PSC i de l’Ajuntament, i amb una llavor dins seu. L’impagable missatge que l’acompanya diu: “El teu balcó pot ser un petit jardí. Si plantes aquestes llavors faràs que la primavera arribi, plena de color, a tots els racons de Barcelona”. I consti que la cometa doble al principi l’ha posat servidor (perfeccionista de mena), ja que els de l’Ajuntament ni això van saber acabar de fer bé. La signatura de qui ens adreçava aquest líric missatge sí que quedava clara i ben escrita: “Imma Mayol. Tinenta d’Alcalde de Medi Ambient”. L’excusa? La Festa de la Primavera, com ens ho recordava la imatge d’un ram ben maco que acompanyava el text.

Passat el primer moment d’astorament, em va posseir certa indignació. No els ho amagaré. Ara ja ha passat i puc escriure-ho amb la calma que és preceptiva. Però no em diran que la simple perspectiva d’un enviament massiu d’aquestes característiques no els incomoda. No em diran que no hi ha partides pressupostàries de l’Ajuntament de la capital del país que no podrien justificar-se molt més en temps de crisi econòmica com l’actual. No em diran que el govern bipartit de Barcelona no podria triar altres tècniques per mirar de recordar-nos que són “d’esquerres de debò”. Però no, allà hi continua Mayol i molts altres funcionaris de la política municipal d’aquells que ja han interioritzat que les institucions barcelonines són el pati de casa seva i que, per tant, s’hi esplaien a plaer. En aquest sentit, l’encartament que aquests dies corre per Barcelona no deixa de ser una petita llavor (més) d’aquelles que tant els agrada de sembrar als del govern municipal per fer-nos cada dia que passa una mica més irrellevants per frívols i insubstancials.
Comentaris

envia el comentari