PRÍNCEP DE GIRONA

"Em pregunto què fa Montilla de vicepresident en una institució que té com a principals objectius “la projecció d’activitats socials en el seu sentit més ampli, la promoció de l’educació i la formació de la joventut, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya”"

Ja tenim aquí una nova fundació. La Príncep de Girona. Per raons òbvies, Felip de Borbó n’és el president. I per raons menys òbvies, José Montilla n’és el vicepresident.

Per què dic que per raons òbvies l’hereu al tron d’Espanya n’és el president? Perquè entre la seva corrua de títols hi ha el de Príncep de Girona. Concretament el guarneixen les següents distincions: Príncep d’Astúries, Príncep de Viana, Duc de Montblanc, Comte de Cervera, senyor de Balaguer... i, com els deia, Príncep de Girona. Són distincions que coronen el marit de Letizia Ortiz i que, per la part gironina, justifiquen el càrrec de president de la nova fundació. Ara bé! El nostre president, el de tots els catalans no el de la fundació, jo em pregunto què fa de vicepresident en una institució que té com a principals objectius “la projecció d’activitats socials en el seu sentit més ampli, la promoció de l’educació i la formació de la joventut, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya”.

La part de les “activitats socials” s’entén si és que el president ja ha donat per impossible rebre ni una gota del finançament que necessitem perquè el govern “catalanista i d’esquerres” pugui fer alguna de les “polítiques socials” que n’havien de ser estendard. Potser és que veu que només per la via privada, i amb ell de vicepresident, podrà apuntar-se alguna medalla en qüestions socials. D’altra banda, parlar de promoció de “l’educació” quan el projecte de Llei d’Educació que està gestionant des del Govern no arrenca de cap manera sona com a mínim exòtic. I finalment... “tant a Catalunya com a la resta d’Espanya”? Encara n’hi ha que pensen que hem d’anar fent tasques de promoció a les Espanyes? El Príncep de Girona està clar que sí. És obvi. Però el president de la Generalitat...
Comentaris

envia el comentari