RÈGIM FEUDAL O CASA COMUNA

"El cas és que a les orelles d’aquest cronista que els parla ha arribat l’espècie que n’hi ha que a l’Ajuntament de Barcelona i a una empresa determinada ja van dient obertament el nom de l’afortunat"

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar la setmana passada oficialment que convocarà una consulta popular per decidir el futur de la Diagonal. Aquesta consulta, doncs, arribarà. Però per muntar-la, per posar-la en escena i executar-la de manera que siguin els ciutadans de Barcelona els qui puguin decidir sobre què s’hi fa en el futur a propòsit de tramvies i de zones peatonals o de circulació en un bon tram de l’emblemàtica via barcelonina, caldrà algú que munti tecnològicament tot aquest dispositiu de consulta. I per fer aquestes coses, en democràcia, com fan o haurien de fer les institucions públiques, cal convocar un concurs on les empreses que ho vulguin puguin apuntar-s’hi i aspirar a l’adjudicació. És una qüestió d’equanimitat que vol evitar tractes de favor o decisions arbitràries que una institució al servei de tots els ciutadans no hauria de poder permetre’s.

Doncs bé, el cas és que a les orelles d’aquest cronista que els parla ha arribat l’espècie que n’hi ha que a l’Ajuntament de Barcelona i a una empresa determinada ja van dient obertament el nom de l’afortunat. I el més greu no és que l’empresa que ho fa córrer sigui la beneficiada de la hipotètica decisió. Ni tan sols el més greu és que certs responsables de l’Ajuntament aquests dies “tocats” per l’afer Bimsa i la demolidora censura de la Sindicatura de Comptes ala gestió del Fòrum 2004 estiguin directament implicats en aquesta peculiar situació. El més greu és que el concurs encara no ha estat convocat i que el seu guanyador arribarà a ingressar (via pressupost del que paguem tots els barcelonins) prop de 1,5 milions d’euros, i a banda una quantitat similar en publicitat, actes i demés.

Que aquestes milionades es puguin moure d’aquesta manera tan arbitrària ja sobta. Estranya, incomoda. Sembla que no pugui ser i certament seria del tot desitjable que des de l’Ajuntament de Barcelona desmentissin aquesta possibilitat que alguns fan córrer, per exemple amb la convocatòria del concurs de forma immediata. Però, i si guanya qui ja fa dies que va dient que ho té guanyat? Llavors potser n’hi haurà que es veuran obligats a posar nom i cognoms a aquesta empresa. Però és clar, si això arriba, llavors un cop més l’Ajuntament de Barcelona haurà tornat a demostrar unes males arts que a ulls de molts l’igualen a un règim feudal més que no pas la Casa Comuna de tots els barcelonins. I això ningú no ho vol, oi alcalde?
Comentaris

envia el comentari