“FAIR PLAY”

"En un país normal, un president que governa amb precària minoria poc que s’atreviria a fer menyspreus d’aquests a tort i a dret"

El context polític que ens envolta el descriu molt bé Patrícia Gabancho avui en l’entrevista que ha concedit al nostre diari. Però el cas és que al marge de periodisme-ficció com el que destil•la Crònica de la independència, hi ha un no sé què en l’ambient que apunta maneres de canvi. Hi ha un cert cansament. Una certa saturació. I davant d’escenaris com aquests, el més habitual és que rebin els que són al poder. Això, tenint present que els socialistes manen gairebé a tot arreu, bé podria apuntar mals auguris per al PSOE, però vagin vostès a saber. La realitat s’entesta sovint a treure’s ferro a si mateixa. I allà on la pròpia realitat no arriba ja ho fa la desmemòria.

I és que no em negaran que Zapatero aznareja bastant. Fixin-se bé. Només han de veure les seves intervencions públiques. L’ego l’ha posseït. L’autocomplaença li ha desfigurat el rostre. Cada paraula seva és una sentència. Cada parlament seu, una espècie de classe magistral. Servidor juraria que ZP s’autoconsidera un professor a l’estil dels d’Oxford, si no fos perquè tinc clar que no parla un borrall d’anglès ni de res que no sigui espanyol. Però a ell tant li fa allò que pensem els pobres periodistes, i més si som catalans. Ell segueix en el seu procés d’engreix del propi ego. La síndrome de La Moncloa fa temps que l’ha posseït i ja ni treu el cap un cert rubor a les seves galtes quan deixa anar frases com la que ahir va dedicar-li al PNB. Diu ara que els nacionalistes bascos han d’assumir amb “fair play” la pèrdua del govern basc. I encara sort que els perdona la vida. De moment no els il•legalitzarà.

En un país normal, un president que governa amb precària minoria poc que s’atreviria a fer menyspreus d’aquests a tort i a dret. Però aquí, com que el “fair play” sempre s’aplica als mateixos mentre que ells es dediquen a segar cames, el joc continua. De moment Esquerra ja va dir hores després de les eleccions basques que el resultat els revaloritzava a Madrid. A ells, a CiU i al PSC (?). No cal que digui més, oi? A crossa que li cau a Zapatero, crossa nova. Quina joia de “fair play”, oi ZP? Com a mínim fins que els ciutadans diguin que ja en tenen prou, és clar.
Comentaris

envia el comentari