ZARAGOZA I EL QUÈ

"Que ERC i ICV no s’enganyin perquè potser la buscada foto d’una revisió del pacte els podria acabar lligant encara més, i en pitjors condicions, a la sort del tripartit"

Ho deia dilluns en aquest diari José Zaragoza, secretari d’Organització i Finances del PSC: “El què sempre està per sobre del com”. Ell ho té clar. El PSC també. Però no és tan evident que els seus socis al tripartit gaudeixin d’aquesta clarividència. Esquerra i Iniciativa necessiten aire. Els en falta, els socialistes no els deixen prou espai al govern per mirar de créixer electoralment, i totes dues formacions han coincidit en pensar que una revisió del pacte que nomenen d’Entesa els resoldrà la fuita de vots que uns i altres detecten a les enquestes i més enllà. Greu error. Zaragoza ja ho ha advertit. El què és més important que el com. Certament la política hipermediàtica actual apunta tot el contrari, i sovint una imatge val el seu es en or. Però que ERC i ICV no s’enganyin perquè potser la buscada foto d’una revisió del pacte els podria acabar lligant encara més, i en pitjors condicions, a la sort del tripartit.

Ahir un dels tres homes que més manen al PSC va ser diàfan: ja asseguts caldrà discutir sobre “quines coses pots fer i quines coses has de deixar de fer”. I entre aquestes coses que hauran de deixar de fer-se i que per tant pot ser que caiguin de les prioritats del Govern, qui garanteix que unes quantes no siguin d’aquelles que tan republicans com ecosocialistes necessiten tant sí com no per mirar de justificar una aposta per les polítiques socials que a dia d’avui pocs perceben a les clares o en primera persona?
Comentaris

envia el comentari