AND THE WINNER IS… EL TISORES

"Tranquils que ja l’ha substituït Caamaño, que du unes tisores ben grosses, d’entrada per tallar amb els mals rotllos, i després ja per tallar el que calgui i que pugui fer nosa a Zapatero"

Mariano Fernández Bermejo ha marxat. Ha incomodat força a molts, sobretot a molts que manen força al PSOE. Però ho ha fet. Ha tirat pel dret. Ha dimitit i n’han acceptat la renúncia. Marxa Bermejo, marxa un llast, l’ala arnada del govern Zapatero perd un dels seus referents. I en el seu lloc, “el negociador de l’Estatut”, Francisco Caamaño. En els últims cinc anys ha estat l’enllaç del govern espanyol amb el Parlament. Va jugar un paper clau en la negociació de l’Estatut, colze a colze amb un dels grans jacobins i dels grans encantadors de serps que té el PSOE: Alfredo Pérez Rubalcaba. Així ell, amb aquella cara de bon jan ben alimentat, amb somriure tímid i maneres de fer pròpies de qui no ha trencat mai un plat, va passar les tisores a l’Estatut, i via.

Ara arriba a dalt de tot. Bé, gairebé a dalt de tot en l’organigrama institucional espanyol. I ho fa amb dos padrins que competeixen en jacobinisme amb Rubalcaba: la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega i el vicesecretari general del PSOE, José Blanco. Però com ells, per descomptat, amb un somriure habitual al rostre i amb aparença de tenir molt d’allò que exigeix Zapatero i que Bermejo no tenia: Tarannà. Talante, en diu ell. Una espècie que no serveix per a res. Bé, que no serveix de res a la majoria de mortals, però que sí fa possible que Zapatero i els seus es mantinguin al poder. Bermejo va posar-ho en perill i ja ha enfilat el camí de la porta. Però tranquils que ja l’ha substituït Caamaño, que du unes tisores ben grosses, d’entrada per tallar amb els mals rotllos, i després ja per tallar el que calgui i que pugui fer nosa a Zapatero. I és que com va dir el fanàtic Barrére per justificar certes accions en la Revolució Francesa, “un havia de guillotinar per no ser guillotinat”. Doncs això. Caamaño.
Comentaris

envia el comentari