ZP I MONTILLA A IKEA

"Montilla no tocarà els seus consellers. En aquest cas per uns comicis europeus en clau preelectoral catalana que ja són a tocar. No voldrà mostrar debilitat"

Volen redecorar les seves vides però no poden fer-ho. Més concretament, voldrien remodelar els seus respectius governs, però no els deixen fer-ho. Les circumstàncies els ho impedeixen. En el cas de Zapatero, com es va veure ahir a Berlín, està clar que Miguel Ángel Moratinos li sobra gairebé tant com Pedro Solbes o Mariano Fernández Bermejo. Bernardino León ja actua de ministre d’Afers Exteriors bis. Però el cas és que el president espanyol no pot fer el pas. No pot provocar una crisi de govern. No mentre hi hagi eleccions basques i gallegues a la vista. És a dir, mentre hi hagi campanya i ball de pactes post-electorals pel mig. Rajoy ho demana de forma retòrica, per desviar l’atenció dels seus propis mals, però sap del cert que Bermejo continuarà encara durant temps al capdavant de les seves responsabilitats.

I el mateix passa amb CiU. Ara demana una remodelació de l’Executiu català perquè, diu Felip Puig, l’actual composició atura el Govern davant la crisi econòmica. Retòrica. Foc d’encenalls. Perquè si realment hi ha alguna cosa aturada, aquesta és la possibilitat d’una remodelació de govern, aquí i allà. Montilla no tocarà els seus consellers, també per unes eleccions a la vista. En aquest cas per uns comicis europeus en clau preelectoral catalana que ja són a tocar. No voldrà mostrar debilitat. No més de la recurrent, en tot cas. I és que no val a posar a prova (encara més) els socis, i menys a l’expectativa d’un finançament que no arriba i que necessita de certa escenificació d’unitat enfront l’adversitat. Aquesta serà l’aposta pels símbols que farà Montilla, i que fa temps que posa en pràctica Zapatero. Com ha escrit Peter Sloterdijk, “els homes, en termes simbòlics, segueixen estant condemnats a habitar en edificis antics; més encara, segueixen vivint en castells amb espectres, malgrat creguin viure en els edificis neutres de la nostra època”. Igualet que Montilla i Zapatero, envoltats d’espectres, habitant en edificis antics. Neutres... o no.
Comentaris

envia el comentari