L’ESCOPETA NACIONAL (ESPANYOLA)

"Casos com el del ministre de Justícia poden ser d’ajuda per a molts que a Catalunya encara pensen que gent com Bermejo només els hi ha al PP"

José Bono fa temps que demostra que un cert posat ranci amb tuf a Espanya franquista no té per què ser patrimoni exclusiu del PP. És cert que certs personatges com els convidats al casament de la filla d’Aznar que ara són imputats en un sonat cas de corrupció posen fàcil la caricatura. Però no ens enganyéssim, el PSOE també té material arnat de primera categoria. Què no és si no el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, àlies el caçador caçat? Ara fins i tot la Junta d’Andalusia li obre un expedient per caçar sense llicència. Però això no és el que taca Bermejo. Ni tan sols el fet que ho faci junt amb el jutge Baltasar Garzón. El més trist és la seva estampa, peces de caça en mà, és com queda retratat. I és que aquest que fa uns mesos xisclava en un míting que se sentia orgullós del seu cognom perquè vol dir “rojo” ara s’ha vist sorprès amb el seu posat de convidat de l’Escopeta Nacional, la mítica pel•lícula de Luis García Berlanga que retratava la crosta franquista que es resistia a desaparèixer fins i tot després de mort el dictador. Ara que s’apropa el 23-F (del 2009), la imatge de Bermejo tot vestit de verd i al costat dels animals “caiguts” amb cara de moment transcendent m’ha recordat que hi ha una Espanya que fa feredat i que no està només ubicada a la dreta oficial. Algú em dirà que aquestes coses no cal recordar-les perquè han de tenir-se sempre ben presents. Cert. No hi ha hagut defalliment, no pateixin. Però passa que la propaganda va fent la seva feina i són molts els qui encara hi cauen. I casos com el del ministre de Justícia poden ser d’ajuda per a molts que a Catalunya encara pensen que gent com Bermejo només n'hi ha al PP.

Groucho Marx deia en un dels seus mítics gags: “O vostè està mort o el meu rellotge s’ha aturat”. Doncs això, que n’hi ha que prefereixen dissimular i fer com que no veuen, però la realitat s’entesta a voler fer-los rectificar.
Comentaris

envia el comentari